Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Başladı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. MGK Genel Sekreterliği'ne yeni...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. MGK Genel Sekreterliği'ne yeni atanan Muammer Türker'in ilk kez katılacağı toplantıda en önemli gündem maddesi olarak Suriye konusunun detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor.

MGK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Köşk'teki toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MGK üyesi bakanlar ile Kuvvet Komutanları'nın yanı sıra Hakkari Valisi olarak görev yaparken kısa bir süre önce MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Muammer Türker katılıyor. MGK'nın gündemini ise Suriye oluşturuyor. Dış politika ağırlıklı konuların görüşülmesi beklenen toplantıda, Suriye'de yaşanan olayların ve bunların sınıra olan yansımaları detaylı bir şekilde ele alınacak. Son olarak BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Şam yönetimine kabul ettirmeye çalıştığı planın bir netice sağlamaması ve bu çerçevede bundan sonra atılacak adımların belirlenmesinin de yine MGK toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye konusunda MGK üyelerine brifing vermesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

MGK'nın gündeminin bir diğer önemli ayağını ise Irak oluşturuyor. Son olarak Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Türkiye aleyhine yaptığı açıklamaların ardından bir iç kargaşa yaşanan Irak'a yönelik atılacak adımların da detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin ziyaret sırasında verdikleri mesajların da MGK'da masaya yatırılması beklenirken, Barzani'nin bölünmeye yönelik açıklamalarının dış politika açısından değerlendirileceği tahmin ediliyor.

Terörle mücadele konusunun da gündeme geleceği tahmin edilen MGK'da, son günlerde terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonlar hakkında TSK komuta kademesinin MGK üyelerine brifing vermesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz