'Milli Içecek' Sözü Silifke’nin Yoğurdunu Gündeme Taşıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayranı milli içecek olarak ifade etmesinin ardından Silifke'nin kekik kokulu yoğurdu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayranı milli içecek olarak ifade etmesinin ardından Silifke'nin kekik kokulu yoğurdu gündeme geldi.

Mersin'in Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, 'Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu' dizeleriyle 7'den 70'e herkesin hafızalarına kazınan türküde adı geçen Silifke yoğurdunun seri üretimle piyasaya sunulması için yatırımcılar beklediklerini söyledi. Başkan Öngel, “Özellikle Toros Dağları'nda yetişen hayvanlarımızın kekik kokulu yoğurtları ve bundan yapılan ayran belediyemizde ve şehrimizde bol miktarda tüketilmekte ve üretilmekte. Bunun ismi zaten Silifke yoğurdu, dünyaca ünlü bir yoğurttur. Amacımız bunu marka haline getirip piyasaya sürmek. Bu nedenle bu milli içeceğimizi üretmek için yatırımcıları Silifkemize bölgemize gelerek yatırım yapmaları için davet ediyoruz. Belediye olarak her türlü desteği vereceğimize Silifke OSB’den gerekli arsa ve fabrika yapımında destek olacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Öngel, Yörüklerin kızlarının, zengin bitki örtüsüne sahip Toros Dağları'nda otlattıkları keçilerden sağdıkları sütle yaptıkları yoğurdun, şöhretini meşhur türküyle kazandığını söyledi. Öngel, şunları kaydetti: "Marka bilinirliğinin çok önemli olduğu günümüzde Silifke yoğurdu çok büyük bir avantaja sahip. Ancak piyasada ne yazık ki Silifke yoğurdu yok. Bu konuda ilçeye yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorduk. Başbakanımız 'Milli içkimiz ayrandır' sözleriyle duygularımızın tercümanı oldu. Bu sözlerin ardından yatırımcıların Silifke yoğurduna ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Silifke yoğurdu için bölgeye gelecek yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendireceğini umuyorum."

Market sahibi Ali Genç ise Silifke’nin yoğurdunun her zaman aranan lezzet olduğunu, fakat Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından satışlarda bir patlama yaşadıklarını söyledi. Başbakan'ın bir şekilde Silifke yoğurdunun reklâmını yapmış olduğunu sözlerine ekleyen Genç, milli içecek olarak adlandırılmasına destek verdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz