Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi

Erzurum'da bir grup yönetici ve sporcunun Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında verilen cezaya tepki göstermek amacıyla gerçekleştirmek istediği

Erzurum'da bir grup yönetici ve sporcunun Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında verilen cezaya tepki göstermek amacıyla gerçekleştirmek istediği yürüyüşe izin verilmedi.

Palandöken Dağı'ndaki Erzurum Kayak Kulübü önünde toplanan yaklaşık 20 kulübün yöneticisi, milli sporcu ve kayakseverler, düzenledikleri basın toplantısının ardından Erzurum Valiliği'ne kadar yürümek istedi.

Ellerinde pankartlarla kayak yoluna kadar gelen gruba müdahale eden polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, bir grup sporcuyla, polis eşliğinde araçlarına binerek Erzurum Valiliği'ne geldi.

Reklam
Reklam

Vali Sebahattin Öztürk ile görüşen Tüzemen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, isteklerini Vali Öztürk'e ilettiklerini belirtti. Taleplerini Öztürk'e anlattıklarını ifade eden Tüzemen, şunları kaydetti:

"Biz isteklerimizi bildirdik. Eğer bize destek olmazlarsa, bütün Erzurum kulüpleri olarak kayağı bırakacağımızı, hiçbir yarış organizasyonuna katılmayacağımızı bunu bizzat kendilerine söyledik. 2013'te Dünya Snowboard Şampiyonası var. Burada hiçbir şekilde yer almayacağımızı, protestomuzu bu şekilde devam ettireceğimizi söyledik. Vali bey bize destek olacağını, bu durumu gerekli yerlere bildireceğini iletti."

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: