Milli Savunma Bakanı: Biz Suriye Halkının Yanındayız, Rejimin Yanında Değil

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz halkına zulmetmediği zamanlarda Beşar Esed rejiminin yanında olduk, ne...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz halkına zulmetmediği zamanlarda Beşar Esed rejiminin yanında olduk, ne zaman bu desteğimizi çektik kendi silahlarını halkına doğru yönelttiğinde halkına zulmetmeye başladığında. İşte o zaman dedik ki biz Suriye halkının yanındayız rejimin yanında değiliz." dedi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen yağlı güreş festivaline katılan Bakan Yılmaz, programın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, dış politikalarının temelinde yurtta sulh cihanda sulh anlayışı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, “Dışişleri Bakanımız açıklama yaptı Türkiye ile Rusya arasında doğrudan bir diyalog kurulması iyi olur diye. Sonra Suriye tarafından da biz de diyaloga açığız diye bir açıklama geldi. Suriye halkının dostu olarak biz bu teklifi yapanların önce kendi halkıyla diyalog kurmasını onlarla diyaloga girmesini istiyoruz, kendi halkıyla kavgalı olan bir yönetimin dışarıdaki ülkelerle diyalog kursa da kurmasa da barışı temin edemez. Bizim istediğimiz husus Suriye'de barış olsun, insanların kanı dökülmesin kendi halkına karşı ne helikopterle ne tankla ne toplarla kimse saldırmasın dolayısıyla öncelikle yapılması gereken şey Suriye yönetiminin kendi halkıyla diyaloga girmesidir. Kendi halkına zulümden vazgeçmesidir." şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Doğru talep, Suriye yönetiminin kendi halkıyla diyaloga geçmesidir. Kendi halkının demokratik taleplerinin karşılanmasıdır, inşallah bu karşılanırsa bu coğrafyada barış ve esenlik gelir. Suriye’deki kardeşlerimiz de bir can dahi kaybetmeden bu süreç tamamlanmış olur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldız daha sonra ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: