Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz terörün hayatta kazanma şansı olmadığını belirterek, “Üstte gök, altta yer...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz terörün hayatta kazanma şansı olmadığını belirterek, “Üstte gök, altta yer çökmedikçe bu millet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, merkeze bağlı Koyuncu köyünde düzenlenen 10. İlbeyliler Şenliği’ne katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada terörün zarar verme potansiyelinin olduğunu söyleyerek, “Ne kadar kayıp verirse misliyle kayıp verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikler, son günlerdeki şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Şenlikte konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Vali Kemelek’in ardından konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mazlumların yanında olacağını kaydederek, “Türkiye’nin geleceğinden, gücünden şüphe edenler ancak Türkiye’nin Suriye’deki kardeşlerini unuttuğunu söyleyebilir. Hiç şüpheniz olmasın, nerede mazlum varsa orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti de olacaktır” dedi. Türkiye’nin gücünden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, daha güçlü bir Türkiye yapmamak için taşeronların kullanıldığını söyledi. Yılmaz, “Vatan elden gitmez, neden gitmez? Bizim sözümüz var, inanmamız lazım. Bir oldukça, şehitlerimiz oldukça bizden bir taş bile bir yere gitmez. Bakın biz bir milletiz, Şemdinli’deki kardeşim geçen gün bir laf söyledi. Diyor ki, ‘Biz terörist değiliz, biz Çanakkale’de birlikte şehit olduk. İşte Şemdinli’deki kardeşime bu sözü söyleten bizim bir millet olduğumuzdur. Dolayısıyla bu millet ırka dayanmamaktadır. Bu milletin ortak geçmişine sahip çıkan ve ortak geleceğini görenler bir millettir. Bunun için de Şeyh Şamiller bu milletin bir parçasıdır, Selahattin Eyyübiler bu milletin bir parçasıdır. Türkiye’nin geleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Zaten Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olacağından, daha güçlü bir Türkiye yapmamak için taşeronlarını kullanıyor. İnşallah onların hiç birisine siz bir oldukça, beraber oldukça, üstte gök, altta yer çökmedikçe bu millet ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“NE KADAR ZARAR VERİRLERSE MİSLİYLE ZARAR GÖRECEKLER”

Terörün zarar verme potansiyeli olduğunu fakat kazanma şanslarının olmadığını dile getiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Şimdi şunu soracaklardır, ‘E güzel kardeşim iyi de bu şehitlerimiz ne?’ Doğrudur. Terörün zarar verme potansiyeli var, yok demiyoruz. Ama terörün hayatta kazanma şansı yok. Ne kadar kayıp verirse misliyle kayıp verecektir. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bizim devletimizden de milletimizden de hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz’a, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ile il protokolü eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz