Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Erzincan’da

Partisinin iftar programına katılmak üzere Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Tunceli Milletvekili...

Partisinin iftar programına katılmak üzere Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün teröristlerce kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada ailesinin hayati tehlike nedeniyle aktif operasyon istemediğini ifade ederek, “İçişleri Bakanlığımız dengeli bir çalışma yürütüyor, en kısa sürede serbest bırakılacağını düşünüyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan’da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmanın yanı sıra partisinin iftar programına katılmak üzere tarifeli bir uçakla Erzincan’a geldi. Vali Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti yöneticileri ve sendika üyeleri tarafından Erzincan Havalimanı’nda karşılanan Bakan Yılmaz, ilk olarak Vali Selman Yenigün’ü makamında ziyaret etti. Vali Yenigün’ün kısa bir konuşmasının ardından, Erzincan’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, gazetecilerin CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün teröristler tarafından kaçırılması ile ilgili sorusuna, teröristlerin 30 yıldır bir çok kişiyi kaçırdıklarını ancak milletin nefretinden başka bir şey kazanamadıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, “Gerek bir milletvekili gerekse bir vatandaşın kaçırılması, kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bir durumdur, olmaması gerekendir. Bunu yapanlar tarafında da kendilerine bir artı, hiçbir şey getirmemektedir. 30 yıldır bunlar belirli sürelerle kimilerini kaçırıyorlar, zerre kadar mesafe alamadılar. Kazandıkları nedir; milletin nefretidir. Bir de bunların hayatta barış istemedikleridir, çünkü bir şekilde bu meslek haline gelmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Milletvekili Aygün’e geçmiş olsun dileklerinde de bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Kaçıranlar, tabi kaçırdık tabirini değil de alıkoyduk tabirini kullanıyorlar, ne fark edecekse. Kişinin kendi iradesi dışında, alıkonulması, bırakılmaması, özgürlüğünün kısıtlanması en büyük suçtur. Dolayısıyla bu suçu işlemişlerdir. Yine kendi açıklamalarında birkaç gün tutacağız, ondan sonra da serbest bırakacağız diye. Biz kısa zamanda serbest bırakılacağını düşünüyoruz. Ancak bu arada İçişleri Bakanlığımızın da çalışmaları devam ediyor. Ailesinin de bir talebi var ki; aktif bir operasyonla milletvekilimizin hayatı da tehdit altına bırakılmasın. İçişleri Bakanlığımız bir denge içerisinde elinden gelen çalışmaları devam ettirmektedir. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alınacaktır” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, açıklamasında ayrıca, teröristlerce sık sık kesilerek eylem yapılan Erzincan - Tunceli Karayolu’nda güvenlik tedbirlerinin artırılacağının da altını çizerek, “Sadece burada değil, Hakkari ve Diyarbakır’da da yol güvenliği ile ilgili, sürekli devriye uygulamasına geçilecek. İnşallah daha iyi bir yere gidiyor. Ancak insanlar bir anda hastalanmadığı gibi, hasta olduktan sonra bir anda iyileşemeyeceği gibi, dolayısıyla terörle mücadelede de, terör bir anda ortaya çıkmadı ki, bununla ilgili alınan tedbirler de bir anda sonuç vermez, ancak belli bir süreç içerisinde. Aziz milletimiz emin olsun ki terörün alacağı hiçbir mesafe yoktur. İnşallah daha iyi günler bizleri, Türkiye’yi beklemektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından 3 Ordu Komutanlığı ve Erzincan Belediyesi’ni ziyaret etti. Gün içerisinde temaslarına devam edecek olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı ziyaretinin partisinin düzenlediği iftar programına katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: