Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Milletimiz, irfan sahibidir. Milletim, dışarıdan kurulan tuzakların farkındadır" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Milletimiz, irfan sahibidir. Milletim, dışarıdan kurulan tuzakların farkındadır" dedi. Sivas'ın Gürün ilçesindeki temasları kapsamında Suçatı beldesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Dış güçler ile içerideki uzantıları, sermaye sahipleri, bu ülkeyi kendileriyle adeta al gülüm, ver gülüm yapacak insanlar gelsin, yönetsin diyorlar" diye konuştu. Yerel seçimlerin ülke açısından önemine dikkati çeken Yılmaz, vatandaşlardan, AK Parti iktidarında ülkeye yapılan hizmetleri göz önünde bulundurarak oy kullanmalarını istedi. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin bazı tezgahlar kurduğuna işaret eden Yılmaz, "Milletimiz, irfan sahibidir. Milletim, dışarıdan kurulan tuzakların farkındadır" ifadesini kullandı. Suçatı beldesindeki ziyaretlerinin ardından Gürün'e dönen Yılmaz, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Yılmaz, yerel seçimleri önemsediklerini belirterek, "1 oy bile eksik alsak bizim için kayıp demektir. Yani bu oyun, gelecek cumhurbaşkanlığını ve gelecek milletvekili seçimlerindeki alacağımız oyu etkileyecek şekilde olduğunu düşünelim" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Makedonya'da, Kosova'da miting yapar. Ben bulundum, Mısır'da miting yaptı, Libya'da 4 yerde miting yaptı, Tunus'ta miting yaptı. Bu, herkese nasip olmaz, herkes istese de yapamaz. Kendi memleketinde dahi miting yapamayan liderler var. Gidin Pakistan'a, Azerbaycan'a miting yapar. Nedir bu? Bu kültür coğrafyasının insanın frekansını yakalamış bir insandır" diye konuştu. İlçede taziye ve hasta ziyaretlerinde bulunan Yılmaz, vatandaşların sorunlarını dinledi. Anne ve babası ayrı yaşayan lise öğrencisi bir kız, ailesinin mağdur durumda olduğunu belirterek, Yılmaz'dan arsalarına ev yaptırılması konusunda yardım istedi. Gürün Kaymakamı Kürşat Güleryüz'den konuyla ilgilenmesini isteyen Yılmaz, aileye gerekli yardımın yapılması konusunda çaba sarf edeceğini dile getirdi. Gürün Belediye Kültür Merkezi'ni gezen Yılmaz, burada Arapça kursuna katılanlara verilen dersi bir süre dinledi. Yılmaz, 6 ay Arapça kursu gördüğünü ancak iş yoğunluğu nedeniyle bu eğitim faaliyetinin yarım kaldığını belirterek, "Arapça kursuna yeniden gitmek isterim, sonra kanun kursuna gitmek isterim" dedi. Bakan Yılmaz, kursiyerlere başarılar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: