Milli Savunma Bakanı Yılmaz Aksaray’da

AKSARAY (İHA) – Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 45 bin 500 kişinin bedelli askerlik için...

AKSARAY (İHA) – Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 45 bin 500 kişinin bedelli askerlik için başvuru yaptığını belirterek, bundan sonra ne sayının, ne yaşın, ne de bedelin düşmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılışlar için Niğde’ye giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cuma namazını kılmak için Aksaray’a uğradı. Cuma namazı öncesi Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada bedelli askerlikle ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Yılmaz, “Bedelli Askerlik Yasası’nın süresi 15 Haziran’da bitiyor. Bugünkü tarih itibari ile 45 bin 500 kişi bedelli askerlik için başvurdu. Biz bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Ancak şunu çok kesinlikle ve net olarak belirtelim ki, bundan sonra ne sayının, ne bedelin, ne de yaşın düşmesi söz konusu değil. Dolayısıyla bir yasa çıkmıştır, vatandaşlarımıza verilen bir haktır. Verilen süre içerisinde bu hakkı kullanıp kullanmamak vatandaşımızın özgür iradesi ile vereceği bir husustur. Ben bu hakkı kullanana da, kullanmayana da teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bakan Yılmaz'a Taşpınar halısı hediye etti.

Ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Ulu Cami’ye giden Bakan Yılmaz, Cuma namazını kıldıktan sonra camide cenaze namazı kıldı. Cami avlusunda vatandaşlarla selamlaşan Bakan Yılmaz, Niğde’ye gitmek üzere hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: