Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında milli gelirimizi 2 trilyon dolara ve ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında milli gelirimizi 2 trilyon dolara ve ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Eğer bu hedefleri yakalarsak işte o zaman diyoruz ki dünyada ilk 10 büyük ekonomi arasına gireceğiz" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen bakan Yılmaz'ı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile diğer yetkililer karşıladı. Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği'nin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, dernek başkanı Hilmi Menteşeli'den derneğin amaçları hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Damat Mağazaları Sivas şubesinin açılışına katılan Yılmaz, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsünde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un eşi Günay Soluk adına Hafikli iş adamlarınca yaptırılan kreş ve anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz, ayrıca Sivaslı iş adamı Lütfu Abay tarafından CÜ kampüsünde yaptırılan 250 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun açılış törenine de katıldı.

Bakan Yılmaz, öğrenci yurdunu yaptıran iş adamı Abay ve Divriği ilçesinde yüksekokul yaptıracak olan CÜ eski rektörü Mahir Tevruz'a teşekkür ederek, isimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Aşık Veysel'in "Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın" dizelerini hatırlatan Yılmaz, "Bilin ki dostların sizi hatırlaması kolay değil. Dostların sizi hatırlayabilmesi için ölümsüz eser bırakılması lazım. İşte ölümsüz eserlerden birisi budur" dedi.

Bakan Yılmaz daha sonra CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen "KOBİ'lere ve Girişimcilere Destekler, Alternatif Finans Olanakları" konulu programa katıldı.

Reklam
Reklam

Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, ülkenin çevresinde sadece ekonomik değil, siyasi krizler de bulunduğunu ifade ederek, "Bu siyasi ve ekonomik krize rağmen milli gelirimiz, ihracatımız, bütçemiz, istihdamımız büyüyor. Önceki yıllara nazaran çok daha iyi bir durumdayız" dedi.

Türkiye'nin 11 yıl içerisinde bölgede güven ve istikrarla anılan tek ülke olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün birçok Avrupa ülkesinden çok daha sağlam bir ekonomiye, daha sağlıklı bir kamu maliyetine ve çok daha düşük bütçe açığına sahip bir ülkeyiz. 2002'de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda bulunan şirketlerin toplam değeri 34.4 milyar dolar iken, bugün yaklaşık 260 milyar dolar. İhracatımız 9 yılda 36 milyar dolardan, 135 milyar dolara çıktı. 2002'de bir ayda yaptığımız ihracatı bugün bir haftada yapıyoruz. Geçen yıl 53 bin 409 şirket ve 191 bin işyeri açıldı. Geçen yıl 1 milyon 516 bin kişiye yeni iş sağladık. Yani her gün 4 bin 152 kişi, her saat 173 kişi çalışmaya başlıyor. Küresel krizden en az etkilenen ve 2010-2011 döneminde en hızlı büyüyen herhalde dünyada Çin'den sonra ikinci denebilir, en hızlı büyüyen birkaç ülkeden biri olduk."

Reklam
Reklam

Geçen yıl büyüme oranının 8.5 olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu oranda yine Çin'den sonra dünyada ikinci büyüyen ülkeyiz. Hükümetimiz de gelecek senenin değil, 11 yıl sonrasının, yani 2023'ün, Cumhuriyet'imizin kurulduğu 100'üncü yılın hesabını yapıyor. Çalışmadan, çabalamadan, risk almadan para kazanma dönemi bitti. İşte bütün bunlar güven ve istikrar sayesinde oldu" dedi.

Türkiye'de "ekonomi" deyince akla sadece İstanbul'un gelmediğini belirten Yılmaz, Anadolu'da da ekonomik olarak yeni yeni ihracat merkezleri çıktığını ifade ederek, "2023 yılı, Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 100. yılı için milli gelirimizi 2 trilyon dolara ve ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Eğer bu hedefleri yakalarsak işte o zaman diyoruz ki dünyada ilk 10 büyük ekonomi arasına gireceğiz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, yeni teşvik sisteminin bu hedefleri yakalamak amacıyla düzenlendiğini belirterek, üretimi ve istihdamı artırmak, bölgesel ekonomik dengesizlikleri yeni teşvik sistemiyle ortadan kaldırmak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

-Diğer konuşmacılar-

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz de, KOSGEB'in, KOBİ'lerin öneminin farkında olduğunu belirterek, KOBİ'leri değiştirmek istediklerini, onun içinde güçlü bir KOSGEB'e ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hükümetin yaptığı değişiklikle KOBİ'lerin tamamına hitap eden, hedef kitleyi genişleten bir kararla ulusal nitelikte bir kuruluş haline geldiklerini ifade eden Tüysüz, kurumun yapısında değişikliklere gidildiğini, bugün 68 ilde yüzde 100 hizmet sunmanın zevkini yaşamaya başladıklarını kaydetti.

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ise iş adamlarının artık Sivas'a yatırım yapma zamanlarının geldiğini, önümüzdeki dönemde kentin ulaşım alanında sorunlarının tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversitenin yapısı hakkında bilgi vererek, sanayinin ihtiyacına yönelik nitelikli elemanlar yetiştirme gayreti içerisinde olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: