Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın dört bir tarafında barış olmasını istediklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın dört bir tarafında barış olmasını istediklerini söyledi.

Bakan Yılmaz, Sivas Barosu'nca bir restoranda verilen kahvaltıda, "10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sivas Etkinlikleri" için 16 ülkeden kente gelen çocuklarla bir araya geldi.

Konuk öğrencilerin dün akşam 4 Eylül Stadı'nda sunduğu gösterileri ilgiyle izleyen Yılmaz, kahvaltıda da misafir 3 öğrencinin okuduğu Türkçe şiirleri ve türküleri dinledi. Yılmaz, yaptığı konuşmada, Türkçe'nin sevgi dili olduğunu belirterek, bu öğrencilerin bunu en güzel şekilde ifade ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yurt dışındaki Türk okullarının önemine dikkati çeken Yılmaz, "Ben Makedonya'daki okula da gittim, Kosova'daki okula da gittim. Kosova'ya gittiğimde, 'sayın bakan, bizden bu okullara girmek için ilave bir referans gerekiyor. Dolayısıyla bizim için referans olur musunuz, söyler misiniz-' dediklerini biliyorum. Dolayısıyla bu okullar çok kaliteli okullar ve iyi bir eğitim veriyorlar" diye konuştu.

Barışın ve kardeşliğin önemini vurgulayan Yılmaz, "Biz istiyoruz ki dünyada barış olsun, Balkanlar'da barış olsun, dünyanın dört bir tarafında barış olsun" dedi.

Kardeş olmak için din ve dil birliğine gerek olmadığının görüldüğünü ifade eden Yılmaz, "Dolayısıyla sınırları kaldırırsanız, ön yargıları kaldırırsanız bütün insanlar kardeştir" ifadelerini kullandı.

İnsanların birbiriyle kardeş olabilmesi için milyonlarca sebep olduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ayrılılıklar ve farklılıklar birkaç tanedir. Ortak noktalar milyon tanedir. Kişiler genelde ortak noktaların üzerine değil de farklılıkların üzerine bakıyor. Oysa doğru olan bu değildir. Farklılıkları ortadan kaldırıp, ortak noktaları öne çıkarmak, altını çizmek lazım. İşte bu kardeşlerimiz ortak noktalarımızı gösteriyorlar."

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, programın ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: