Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm sürecinin önemine dikkati çekerek, "30 yıllık kavga dönemini barış dönemine çevirdik" dedi.

Çözüm süreci AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin en büyüğünün ise çözüm sürecini başlatmak olduğuna işaret eden Yılmaz, "30 yıllık kavga dönemini barış dönemine çevirdik" dedi. Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Yılmaz, "Biz diyoruz ki bizim düşmanımız nefsimizdir, kimseyle kavga etmeye gerek yok. Alevi de kardeşimiz, Kürt de kardeşimiz. Alevi de birinci sınıf insan, Kürt de birinci sınıf insan" ifadesini kullandı. Demokratikleşme konusundaki adımlarının devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Demokratikleşme paketi" olarak bilinen Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda bu sabah kabul edildiğini hatırlatarak, "Aziz kardeşlerim, biz şuna inandık; kendi nefsiniz için istediğiniz ne varsa başkası için de onu iste. Kendi nefsiniz için ne istemiyorsanız başkası için de onu isteme. İşte biz bunu yaparsak, 76 milyonu bir ve kardeş biliriz. En büyük projemiz; barış projesi, kardeşlik projesi. Cenab-ı Allah'a hamdolsun 1 yıldan fazla bir süredir hiçbir eve ateş düşmedi, hiç kimse, analar ağlamadı sadece bu proje dahi yarın ahirette yüz aklığı ister ya bu aklığı yeter AK Parti'ye" diye konuştu. Gürün'e 3 dönemdir hizmet eden Belediye Başkanı Mehmet Aktaş'ın yeniden seçilmesi için herkesten destek isteyen Yılmaz, seçim irtibat bürosunun açılışının ardından vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: