Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt: Buralardan Siyaset Yapmak Doğru Değil

Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - AK Parti Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, CHP'li komisyon üyesi milletvekillerinin Manisa'da askerlerin zehirlenmesiyle

Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - AK Parti Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, CHP'li komisyon üyesi milletvekillerinin Manisa'da askerlerin zehirlenmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın komisyona bilgi vermesi talebiyle ilgili açıklamada bulundu. Beyazıt, "Buralardan siyaset yapmak. Buraları malzeme haline getirmek doğru değildir" dedi.
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Ak Parti Tokat İl Başkanlığı'nda Manisa'daki asker zehirlenmeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP milletvekillerinin konuyla ilgili Meclis'te Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı'ndan toplantı talep ettiğini hatırlatan Beyazıt, şunları söyledi:
"CHP milletvekilleri aynen şöyle diyorlar; 'Manisa'daki askerlerin gıda zehirlenmesi iddiaları görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı'nı toplantı yapmak üzere çağrı yapıyoruz' diye basın açıklamasında bulundular. Ben bu açıklamalar ile ilgili cevap vermek istiyorum. Buradaki olan hadiselerle ilgili olarak hem adli soruşturma, hem de idari soruşturma başlatıldı. Hem de sıhhiye sağlık konuları ile ilgili araştırma başlatıldı. Ana muhalefet partisi komisyon milletvekillerinin Milli Savunma Komisyonu'nu toplantıya çağırmakla ilgili böyle bir şov yapmasını, oradan en yakını şehit olmuş bir milletvekili birisi olarak değerlendiriyorum. Buralardan siyaset yapmak, buraları malzeme haline getirmek doğru değildir. Bunları hiç doğru bulmuyorum. Çünkü olay duyulur duyulmaz Milli Savunma Bakanımız zaten oraya intikal etmiş. Kara Kuvvetleri Komutanımız oraya intikal etmiş. Hemen ertesi gün Milli Savunma Bakanımız Meclis'te açıklamalarda bulunmuş. Herhalde onlar o gün açıklamaları takip etmediler. Veya genel kurula gelmediler. Dolayısıyla onlar takip etselerdi bunları zaten göreceklerdi."
'SALMONELLA BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ'
Bir askerin bile burnunun kanamasını arzulamadıklarını belirten Beyazıt, "Daha öncesinde de böyle olaylar oldu. Maalesef bir tane askerimizin burnunun kanamasını arzulamayız. Son olay olmadan önce bu firma ile ilgili sözleşmenin feshi kararı alınmış. Son olaydan sonra böyle bir zayiatımız söz konusu değil. Bu anlamda hastanede kalan ve önemli bir problemi olan askerimiz yok. İnşallah hiçbir yerde hiçbir şekilde olmaz. Sağlık Bakanlığı'mızın ilgili kurumlarının yapmış olduğu incelemede Salmonella bakterisinin tespit edildiği şeklinde şu anda bir ön rapor var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: