Milli Sporcular Akdeniz Oyunları’na Hazır

Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin ve Milli Tekvadocu Servet Tazegül Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’na hazır...

Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin ve Milli Tekvadocu Servet Tazegül Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’na hazır olduklarını ve madalya almayı hedeflediklerini söyledi.

Antalya’da yapılan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri’ne katılan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları için hazırlıklarına devam ettiklerini söyleyerek, “Bunun bizim ülkemizde yapılması çok güzel. Kendi ülkemde yarışmayı çok istiyorum. Bu yüzden hedeflerim arasında Akdeniz Oyunları var. Dünya şampiyonası öncesinde durumumu ve ne derece koşacağımı görmek için, güzel bir yarış olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Olimpiyatlardan sonra hayatından birçok şeyin değiştiğini ifade eden Alptekin, “Çoğu anneler kızlarının elinden tutup benim antrenman yaptığım alana getiriyor. Atletizme çok büyük bir ilgi var. Bu beni çok mutlu ediyor. Ben gelecek nesilden çok ümitliyim. Bu yüzden bende koşmaya devam ediyorum. Akdeniz Oyunları, Dünya Şampiyonası, Rio ve daha sonra bende sporcu yetiştirmek istiyorum” diye konuştu.

TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nin kendisi için çok olumlu geçtiğini ifade eden Aslı Çakır Alptekin, “2020 Olimpiyatları’nın Türkiye’ye alınması konusunda herkes görüşlerini söyledi. Ben buna dört dörtlük hazır olduğumuzu düşünüyorum. Belki biraz sporcu anlamında biraz eksik olabiliriz” şeklinde konuştu.

SERVET TAZEGÜL: “ARKAMDA BÜYÜK BİR DESTEK OLACAK”

Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’na hazır olduklarını dile getiren Milli Tekvandocu Servet Tazegül, “Çok güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. 2008 yılında kendi ülkemde yarışmıştım. Benim için çok güzel anlardı. Akdeniz Oyunları’nda da bu şeklide olacağına inanıyorum. Arkamda büyük bir destek olacak. En iyi şekilde ülkemi temsil edeceğim. Umarım tüm ülkeler arasında şampiyon oluruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Olimpiyatlardan sonra üzerinde baskı olup olmadığı yönündeki soruya Servet Tazegül, “Hiçbir şekilde baskı hissetmiyorum. Çıkıp elimden geleni yapacağım. Baskı antrenmanda olur, maçta olmaz” cevabını verdi.

Servet Tazegül, tekvando sporunun Türkiye’de büyük bir ilerleme kaydettiğini kaydederek, ilerleyen yıllarda daha da iyi olacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: