Milli Takım Antrenöründen Eğitim Semineri

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve antrenörlük bölümünde okuyan öğrencilerin kendilerini...

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve antrenörlük bölümünde okuyan öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve bilgilendirmelerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Tarık Türker ve milli takım antrenörü Emin İmen Yıldız’ın verdiği seminere, antrenörlük bölümü öğrencileri katıldı. Eğitime katkı vermek amacıyla Türkiye Voleybol Federasyonu olarak her zaman hizmete hazır olduklarını belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Tarık Türker, Dicle Üniversitesi voleybol takımına da katkı sunmak için burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak antrenörlük eğitimi ile ilgili Antalya’da bir çalıştaya katıldıklarını aktaran Türker, çalıştayın sonucunda da teorik eğitimin üniversiteler tarafından yapılmasını pratik eğitimlerin de federasyondaki uzman kişiler tarafından yapılması hususunda ortak görüşe vardıklarını açıkladı. Türker, "Bununla ilgili çalışma yapılıyor.Biz eskiden antrenörlük kurslarını hep Ankara’da yapıyorduk. Ancak Pazartesi günü yapılacak eğitim kurulu toplantısından sonra tüm Türkiye’de bütün illere eğitim öğretim amacıyla antrenörlük kursları açmayı planlıyoruz. Bunun için de ilk hedef Batman ili olacak. Böyle bir çalışma var. Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi ve federasyonun Diyarbakır temsilcisi Ahmet Karakurt da eğitim kurulunda. Onunla birlikte projeyi tamamladıktan sonra tüm Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz mini voleybol şölenimiz var. Onu bur da Zafer hocam ve Necmettin hocam yürütüyor. Daha da gelişmiş şekliyle sürdürmeye çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’da voleybolu seven, voleybola gönül veren genç bir grup ile karşılaştıklarını belirten yıldız milli takım antrenörü Emin İmen, öğrencilere nasıl faydalı olunabileceği konusunda bir düşüncenin oluştuğunu ve kendilerine katkı sunmak adına burada bulunduklarını söyledi. İmen, "Bugünün gençleri yarının öğretmeni ve antrenörü olacaklar. Dolayısıyla çocuklarla çalışacaklar. Bugünkü seminerimizin ana konusu voleybol öncesi, voleybola yönelik top ile beceri geliştirme semineri olacak” şeklinde konuştu. Semineri dinlemeye gelen öğrencilere uygulamalı olarak açıklamada bulunan Emin İmen, çocuklara oyun oynayarak eğlenceli tekniklerle voleybolu öğretebileceği noktalar ile ilgili örnekler sundu. Amaçlarının hareketli figürlerle öğrenmeyi kolaylaştırıp eğlenceli hale getirmek olduğunu belirten İmen, bu şekilde çocuklara sporu daha fazla sevdirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz