Milli Takım Kemer'deki Turnuvada 1'ialtın 2'si Gümüş 6 Madalya Elde Etti

Bocce milli takımı, Uluslararası Bocce Turnuvası'nda 1'i altın ve 2'si gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

Bocce milli takımı, Uluslararası Bocce Turnuvası'nda 1'i altın ve 2'si gümüş olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 9-11 Kasım'da düzenlenen ve Letonya, Rusya, Bulgaristan, Libya, Lübnan ile Moğolistan'ın da katıldığı turnuvada petank, raffa ve volo disiplinindeki yarışmalarda milliler, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya elde etti. Açık petank turnuvasında da Türk sporcular üçlü takımlarda bronz alırken, çiftlerde ise kürsünün üç basamağında da milli sporcular yer aldı.

Reklam
Reklam

Turnuvada volo disiplininde milli sporcular kürsüye ambargo koydu. Çiftler geleneksel turnuvasında Emine Dursun-Gözde Özgün altın, Onurcan Aydın-Ceren Zincir gümüş ve Şaban Taşkın-Adem Keskin ise bronz madalya elde etti. Bu disiplinde Letonya 4'üncü oldu. Bulgaristan, Libya ve Lübnan takımları ise dereceye giremedi.

Raffa disiplininde finalde Bulgaristan'ı 12-3 yenen Rusya, ilk sırada yer alırken, Moğol sporcuları 12-0 mağlup eden Cansu Büşra Aydoğan, Pembe Yılmaztürk, Senih Demirgil üçlüsü ise üçüncü oldu.

Petank disiplini üçlü takımlar turnuvasında finalde Lübnan'a kaybeden Türkiye (Cansu Büşra Aydoğan, Pembe Yılmaztürk, Senih Demirgil) gümüş madalya aldı. Diğer Türk takımı (Betül Uğurgöl, Kürşat Kurtaran, Kerim Aydın) ise bronz madalyaya ulaştı.

Türk sporcular (Birkan Tülek, Yılmaz Duran, Buğra Arslan) petank disiplininde düzenlenen açık turnuvalarda üçlü takımlarda bronz madalya kazandı. Çiftlerde ise kürsüde sadece Türk sporcular yer aldı. Çiftlerde de turnuvanın şampiyonu Birkan Tülek-Yılmaz Duran oldu.

Reklam
Reklam

Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Akdeniz Bocce Birliği Başkanı Dr. Mutlu Türkmen ve diğer yöneticiler tarafından verildi.

-Antrenör ve hakem gelişim semineri-

Bu arada Uluslararası turnuva öncesinde, 7-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Uluslararası Antrenör ve Hakem gelişim semineri yapıldı.

Seminere yüzü aşkın yerli ve yabancı antrenörle hakem katıldı. Seminerde Uluslararası Volo Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Henri Escallier, kurul üyesi Mohammed Yacine Kafi ve teknik kurul üyesi Guy Hanin eğitmen olarak görev aldı.

Muhabir: Musa Samur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz