Milli Takım sporcuları artık Adana'da seçiliyor

Adana, daha yılın ikinci ayı dolmadan üç büyük uluslararası ve ulusal spor organizasyonuna ev sahipliği...

Adana, daha yılın ikinci ayı dolmadan üç büyük uluslararası ve ulusal spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak, spor kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı.
2012 yılının başında, 8 Ocak tarihinde Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonunun Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu başarı ile gerçekleştirilmesinin ardından 4 Şubat’ta da Kürek Milli Takım seçmeleri ve Akdeniz Kupası Yarışları Seyhan Baraj Gölü’nde yapıldı. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen milli takım seçmeleri ve Akdeniz Kupası Yarışları Adana’nın su sporları açısından ne kadar elverişli bir kent olduğunu ortaya koydu.
Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de Adana’nın bu avantajı ile Avrupa’da su sporlarının merkezi olabileceğinin mesajını verdi.
Adana son olarak 22 Şubat tarihinde Türkiye Ferdi Kros Şampiyonasına ve Kros Milli Takımı seçmelerine ev sahipliği yaparak, spor kamuoyunun dikkatini yine üstüne çekmeyi bildi.
44 ilden 312 sporcunun katıldığı yarışlarda Türkiye’nin en iyi atletleri mücadele etti. Merkez Park’ta gerçekleştirilen yarışlar sırasında düzenlenen parkur herkesin hayranlığını kazandı.
Yarışlara sporcular kadar önemli konukların da ilgisi büyüktü. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, efsanevi maratonculardan İsmail Akçay ve Avrupa Şampiyonu Atletimiz Halil Aktaş da yarışları izledi.
Son dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen bu önemli spor organizasyonları birçok spor dalı için uygun altyapısı ve iklim koşulları ile önümüzdeki dönem için de Adana’yı avantajlı kılıyor.
Adana’ya bu kadar organizasyonun ev sahipliği yapmasının bir başka nedeni ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın amatör sporlara olan büyük ilgisi. Aldırmaz, bu ilgisini maddi ve manevi açıdan ortaya koyuyor ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile sporun her alanında kıskandıracak düzeyde işbirliği içinde hareket ediyor.
Adana’nın her ilçesinde 38 futbol sahası yapan Büyükşehir Belediyesi her merkez ilçeye bir de spor salonu inşa ediyor. Tüm amatör branşlardaki takım ve sporculara destek veriliyor, her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.
Mersin’de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunlarının durgun su müsabakalarının ve binicilik yarışlarının Adana’da yapılacağı düşünülürse spor organizasyonları açısından Adana’nın önümüzdeki dönemde daha büyük organizasyonlar gerçekleştirmesine kesin gözü ile bakılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Gençleri doğru noktaya kanalize etmenin, onların enerjilerini doğru yerde kullanmasını sağlamanın en önemli yöntemlerinden biri spordur. Bundan dolayı her türlü amatör spor branşına destek veriyoruz. Spor sahaları, malzeme gibi maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz. Büyük organizasyonların Adana’da yapılması için gayret sarf ediyoruz. Bu çabamız bundan sonra da devam edecektir. Bizim her ilçeye yaptığımız spor salonları ve hükümetimizin yapmayı taahhüt ettiği büyük salon bittiğinde salon sporlarında da Adana’yı merkez haline getireceğiz. Protokolü imzalanan modern stadyum da Adana’da spora ivme kazandıracaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz