Milli Takım Teknik Direktörü Avcı: Futbolda istikrar çok önemli

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Haliç Üniversites'nde gerçekleştirilen Dünya Futbolu ve Türkiye Paneli'nde...

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Haliç Üniversites'nde gerçekleştirilen Dünya Futbolu ve Türkiye Paneli'nde yaptığı konuşmada, futbolda istikrarın önemine değindi.
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen'in modaretörlüğünde gerçekleştirilen panelde teknik direktör Abdullah Avcı, İstanbul BÜyükşehir Belediyespor'da görev aldığını hatırlatarak, istikrarlı ve ulaşılabilir hedefleri olan bir yapıda çalıştığını kaydetti. Genç teknik adam, "İstikrarlı bir kulüp yapısı vardı. Sürekli kendini geliştirmeye açık bir başkan ve yönetim vardı. Bunun yanında bir güven ortamı
oluşmuştu. İki senelik bir hedef koyduğumuzda ilk senenin sonunda Süper Lig'e çıkmak gibi hedefi yakalamıştık." diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da görev aldığı sürede kaç futbolcu ile çalıştığı yönünde bilgiler de veren Abdullah Avcı, Bank Asya'dan devam eden 6 oyuncunun Beşiktaş ile oynayan Türkiye Kupası'nda final oynamış kadroda da yer aldığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un futbolda paranın büyüdüğü yerde; ama ulaşılabilir hedefleri koyan sadece futbolcu üzerine yatırım yapan bir kulüp olmadığını dile getiren Avcı, turuncu - lacivertli takımın ligin zirveyi zorlayan bir ekibi olma
yolunda devam ettiğini de kaydetti.
Dünya futbolundan Manchester United ve Arsenal örneğini veren başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson'un ilk 7 yıl başarısı yok. Türkiye'de bu gerçeği kabul edecek basın, medya veya yönetici profili var mı? Manchester United, 7, 5 yıllık süreçte kulüp yapılanmasını oluşturmuşlar. Arsenal'in başına Arsen Wanger geldiğinde Arsenal'ı dünya markası olmuş. Arsenal Kulübü'nün dünya çapında futbolcu arama ekibi var."

Reklam
Reklam

"HENÜZ MİLLİ TAKIMI KONUŞMADIK"

Abdullah Avcı, görevde olduğu 25 günlük süreçte henüz milli takımı konuşmadıklarını kaydederek, "Öncelikle Türk futbolunun eğitimiyle ilgili konuştuk. Özellikle de UEFA kriterlerine uygun müfredatı standart hale getirip bütün antrenörlerimiz üzerine tekrar uygulamaya çalışacağız. Futbolcu eğitimiyle ilgili olarak, futbolcunun sadece futbol sahası eğitimi değil; okul ve kişilik eğitimiyle ilgili olarak da projelerimizi var. Bunlarla ilgili olarak yoğun olarak çalışıyoruz." diye konuştu.
"Biz bunun temelini atmazsak. Ulaşılabilir hedefleri insanların önüne koymadan eğitimi son derece ön plana çıkarmazsak, istikrarlı bir şekilde dünya futbolunda yer alamayız." diyen genç hoca, istikrarlı bir turnuva takımı olmak için eğitimi temelinden başlatmanın önemine değinerek, "Bundan sonraki süreçlerde birilerinin görevden gidip birilerinin gelmesiyle bir şeylerin değişmesi değil. Bu sürecin üstüne koymasıyla gerçekleşecektir. Biz ülke olarak çok yetenekli bir ülkeyiz. Bunun yanına biraz istikrarı ve yönetici profili doğru koyup eğitimi ön plana çıkarak Türk futbolunu doğru noktaya getirebiliriz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz