Milliler, 406. sınavında

A Milli Futbol Takımı, bugün İstanbul'da Ukrayna ile oynayacağı 2006 Dünya Kupası grup eleme karşılaşmasıyla 406. sınavına çıkıyor.

Ay-yıldızlı takım, 81 yıllık tarihinde oynadığı 405 maçta, 136 galibiyet, 93 beraberlik alırken, 176 kez ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 502 gol atarken, kendi kalesinde 643 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı, daha önce 2 kez özel maçlarda karşılaştığı Ukrayna ile yarın 3. kez karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekip, Ukrayna ile oynadığı maçlarda yenilgi almadı. Ay-yıldızlı ekip, Ukrayna ile 1 Mayıs 1996'da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-2 kazanırken, 12 Şubat 2003'te İzmir Atatürk Stadı'nda oynadığı 2. maçta ise golsüz berabere kalmıştı.

Reklam
Reklam

A Milli Futbol Takımı, bugüne kadar 77 ülkenin milli takımıyla resmi ve özel maçlar yaptı. Ay-yıldızlı ekibin maç yaptığı ülkeler arasında Etiyopya, Malezya, Pakistan, Kosta Rika, Senegal, Libya, Honduras, Yeni Zelanda, Şili, Paraguay, Ekvador, Liechtenstein ve Faroe Adaları da bulunuyor. A Milli Futbol Takımı, ayrıca Macaristan, eski SSCB, Fransa, İtalya B ve Ümit Milli takımlarıyla da özel maçlar yaptı.

A Milli Futbol Takımı, en farklı skorlu galibiyetleri Suriye, Güney Kore ve San Marino karşısında 7-0'lık sonuçlarla alırken, en farklı skorlu yenilgileri ise 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya'ya karşı 8-0 kaybederek tattı.

Bu arada A Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile bugün yapacağı maçla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 5. kez sahaya çıkacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yenilgi yüzü görmeyen Ay-yıldızlı ekip, daha önce burada yaptığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Kadıköy'de oynadığı maçlarda 8 gol atan Ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Öte yandan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, A Milli Futbol Takımı'nın başında Ukrayna karşısında 11. sınavına çıkacak. Yanal yönetiminde 6'sı özel, 4'ü resmi toplam 10 maç yapan Ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 2 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. A Milli Futbol Takımı, Ersun Yanal yönetiminde 16 gol atarken, kendi kalesinde 9 gol gördü.

Reklam
Reklam

A Milli Futbol Takımı, Ersun Yanal döneminde oynadığı 4 resmi maçta yenilgi yüzü görmezken, bu maçların 2'sini kazanıp, 2'sinde berabere kaldı.

A Milli Futbol Takımı'nın 81 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcu unvanı, son 3 maçın aday kadrosuna çağrılmayan Galatasaraylı Hakan Şükür'e ait bulunuyor. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 97 maçta toplam 46 gole imza atan Hakan Şükür'ü, 20 golle Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, 19'ar golle Galatasaraylı eski futbolcu Metin Oktay ile Fenerbahçeli eski futbolcu Cemil Turan izliyor.

A Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen futbolcu unvanı Galatasaraylı Bülent Korkmaz'a ait bulunuyor. Milli formayı 100 kez giyen Bülent'i, 98 kezle Rüştü Reçber, 97 kezle Hakan Şükür, 92 kezle de Tugay Kerimoğlu izliyor