Millilerimiz buzu titretti

Kocaeli’de yapılan Balkan Buz Festivali şampiyonasında milli takımımız ilk maçında Yunanistan’ı 7 -0 yendi.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez Balkan Buz Hokeyi Birliği Festivali, 29 Ağustos Çarşamba oynanan karşılaşmalarla start aldı. Festivalin ilk gününde Türk Milli Takımı, Yunanistan’ı 7-0’lık skorla geçti.

MASKOT İSTAKOS OLDU

8 Üükeden yaklaşık 260 sporcu antrenör, hakem ve ülke temsilcisinin katıldığı Turnuvanın ilk günü oynanan karşılaşmalarla başladı. Tüm ülke takımlarının ülke bayraklarıyla bir araya gelerek buz pistinde yaptığı açılış şöleninde renkli görüntüler yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Halk oyunları ekibinin gösteriyle devam eden şöleni yaklaşık üç bin kişi izledi. Buz Hokeyi federasyonun maskotu Istakoz’la birlikte salonu dolduran buz hokeyi severler büyük coşku yaşadı.

Reklam
Reklam

PRROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Açılış gösterilerini Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ernest Alcic, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Orhan Duman, Buz Pateni Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, KASKF Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda spor adamı izledi.

MİLLİLERİMİZ YUNANİSTAN’I DEVİRDİ

İlk gün oynanan karşılaşmalarda Romanya, Makedonya'yı 25-0, Slovenya, Sırbistan'ı 11-0 mağlup etti. Türk milli takımımız ise Yunanistan’la karşı karşıya geldi. Salonu dolduran binlerce taraftarın coşkusuyla maça iyi başlayan ay yıldızlı millilerimiz karşılaşmanın on beşinci saniyesinde golü buldu. İlk periyodu 3-0 önde kapatan millilerimiz, ikinci periyodda da üç gol buldu. Son periyodu da tek golle kapatan millerimiz Yunanistan karşısında gol yemeden karşılaşmayı 7-0 galip kapadı. Ay Yıldızlı millilerimiz turnuvanın ikinci günü Bosna Hersek ile karşılaşacak.

Reklam
Reklam

2 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda yapılan şampiyonaya Türk Buz Hokeyi Milli takımının yanı sıra, Bosna Hersek, Slovenya, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan milli takımları katılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Buz Hokeyi Federasyonu’nun öncülüğünde Kocaeli’de yapılan festival 2 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: