Miloseviç, gazeteci ile tartıştı

LAHEY (İHA) - Yugoslavya eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç, yargılandığı Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi'nde ifade veren İngiliz gazeteci Jacky Rowland ile tartıştı.

İnsanlık suçları işlediği gerekçesi ile yargılanan Miloseviç'in 1999 yılındaki NATO saldırıları sırasında bombalanan Kosova'daki Dubrava hapishanesinde yaşanan olaylara ilişkin ifade verdiği sırada Rowland ile tartışmaya girdi. Miloseviç, BBC tarafından görüntüleri alınan Dubrava hapishanesinde ölenlerin NATO bombardımanı sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

38 yaşındaki Rowland ise verdiği ifadede, "Hapishanede bulunan kişilerin NATO bombardımanı sonucu hayatını kaybettiğine dair ciddi şüphelerim var" diye konuştu.
Miloseviç, bunun üzerine, "İngiliz gazeteci, olay hakkında nasıl böyle emin konuşabiliyor. sataşmada bulunuyor" dedi.
Rowland'in ise buna, "Bir cesede bakıldığı zaman bombardımanda öldüğü anlaşılır" diye cevap verdiği bildirildi.
Rowland, Yugoslavya'da yaşananlar konusunda doğru ifadeleri verdiğini belirtirken Miloseviç, Rowland'ın bakış açısının BBC'nin olayı doğru olarak aktardığı anlamına gelmediğini söyledi.

Yugoslavya eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'e yapılan suçlamalar arasında Sırp birliklerinin hapishaneye düzenlenen bombardımanı takip eden günlerde 50 kişinin katledildiği iddiaları da yer alıyor.
Sırp yetkililer ise 900 tutuklunun bulunduğu hapishanede ölenlerin NATO saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini öne sürüyor. 1998-1999 yılları arasında Yugoslavya ve Kosova için BBC muhabiri olan Rowland, bombardımanın yaşandığı tarihte hapishaneyi 2 kez ziyaret etmişti.

Reklam
Reklam