Milyonda bir olanı yanlışlıkla fotoğraflayan Daniel Biber, bizi mucizevi bir ana tanıklık etmeye davet ediyor

Bazen doğa gerçek olamayacak kadar güzel görünür. İnanması güç tesadüfler içinde yaşadığımız dünyanın güzelliğini gözler önüne serer. Daniel Biber’in fotoğrafları da bu inanılmaz tesadüflerin doğa üstü birer kanıtı gibi.

“Kuzeybatı İspanya’nın Costa Brava bölgesinde sığırcık toplulukları dağınık şekilde toplanmaya başladı. Binlerce kuşun bir araya gelmesiyle olağanüstü bir manzara ortaya çıktı.”

Fotoğrafçı Daniel Biber (Almanya, Hilzingen) bu mucizevi ana kazara tanıklık etti. İşin garip kısmıysa orada olduğunda bunu fark etmemiş olmasıydı.

Kuşlar gökyüzünde inanılmaz şekiller oluştururken sadece fotoğraf çekmeye odaklanan Biber, kuşların göyüzünde oluşturduğu şekilleri fark etmemiş. 4 gün boyunca üst üste aynı yere gidip fotoğraf çekmiş ve sonucu ancak eve gidip fotoğrafları bilgisayarına aktardığında fark etmiş.

Reklam
Reklam

Daniel Biber, verdiği bir röportajda sığırcıkları fotoğraflanmayı uzun zamandır denediğini ancak hiçbir zaman umduğu gibi olmadığını söylüyor.

“4 gün boyunca onları yakalamak için aynı yere gittim.”

O sırada fotoğraf çekimine konsantre olduğunu söyleyen Daniel Biber, gökyüzündeki dev kuş görüntüsünü farketmediğini söyledi.

“Eve gidip fotoğrafları bilgisayarıma aktardığımda teknik açıdan keskin ve yüksek kaliteli benzersiz bir görüntü yakaladığını farkettim.”

Kaynak