Milyoner bankacı katil oldu

HSBC'nin baş yatırım uzmanı Neil Ellerbeck'in, ihanet iddiasıyla eşini öldürdüğü ortaya çıktı.

Daily Mail’in haberine göre, 46 yaşındaki milyoner bankacı bir süre önce eşinin kendisini çocuklarının tenis hocasıyla aldattığından kuşkulanarak takibe başladı. 45 yaşındaki eşi Kate’in tenis hocası Patrick McAdam’la telefon görüşmelerini gizlice dinleyerek tam 127 saat bant kaydı yapan bankacı, bir süre sonra eşinin tenis öğretmeninden başka sevgilileri olduğunu da öğrendi.
**SERVETİNİ KAYBETME KORKUSU YAŞIYORDU**
Ellerbeck, fitnes meraklısı eşinin, devam ettiği salonda başka birçok erkekle de beraber olduğunu ve bunların arasında en yakın arkadaşının da bulunduğunu anlayınca boşanmaya karar verdi. Ancak boşanma halinde hem iki çocuğunu ve hem de yüklü servetinin en az yarısını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünen milyoner bankacı, eşini öldürmeye karar verdi.
Eşini boğarak öldüren bankacı daha sonra acil servisi arayarak yardım istedi. Ellerbeck, polisteki ilk ifadesinde, kavga ettikleri sırada eşine sertçe vurduğunu belirterek, eşinin başını duvara çarptığını iddia etti. Ancak kısa süre sonra kadının boğularak öldüğü anlaşıldı.
Daily Mail’e göre mahkeme, aldatan tarafın yalnızca Kate olmadığını da ortaya çıkardı. Savcılık, eşini boğarak öldüren milyoner bankacının da uzun süredir sık sık başka kadınlarla birlikte olduğunu gösteren fotoğraf ve telefon konuşmalarını ortaya çıkararak, sanığın haksız yere kıskançlık yaptığını ileri sürdü.

BBC’ye de haber olan davanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Reklam
Reklam