Mimar Sinan Adına Ulusal Atletizm Yarışması Yapılacak

Kayseri Kent Konsey Başkanı Hakan Mahiroğlu, konseyin Spor Çalışma Grubu'nun çalışmaları sonucunda adı Kayseri ile...

Kayseri Kent Konsey Başkanı Hakan Mahiroğlu, konseyin Spor Çalışma Grubu'nun çalışmaları sonucunda adı Kayseri ile anılan Mimar Sinan anısına ulusal düzeyde atletizm şampiyonası yapılması girişimlerinin sonuç verdiğini duyurdu.

Hakan Mahiroğlu, eski hakemlerden Vahap Beyaz’ın Spor Çalışma Grubu Başkanı olduğunu hatırlatarak, “Vahap Beyaz başkanlığındaki grubumuz güzel bir rapor getirdiler. Mimar Sinan Kayserili ve Mimar Sinan adına her yıl nisan ayında etkinlik oluyor. Ancak burada, bu etkinlikte halka yeterince ulaşılamıyor. O haftadaki etkinlikte halka ulaşma adına bir düşünce olmuş." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mahiroğlu, sporun yaygınlaşması adına ve Mimar Sinan adının yaşatılması için o haftaya ait ulusal ölçekte atletizm yarışması planlandığını da belirterek, "Onunla ilgili de atletizm federasyonu müracaatı kabul etti. Bir yıl önceden o yıl yapılacak program belli oluyor. Bu atletizm yarışmasını federasyon önümüzdeki yıl yapılacak programa aldı. İyi bir çalışma olacağına ve Kayserili gençlerin hem Mimar Sinan'ı hatırlamalarına hem de spor yapmalarına katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Bu olayın sevindirici bir gelişme olduğunu anlatan Mahiroğlu, “Böylece kentimizde insanlarımızın spora olan ilgisini artıracaktır. Mimar Sinan adına önemli bir gelişmedir. Onun adının yaşatılması ve Kayseri ile pekiştiğinin gösterilmesi önemlidir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: