Mimar Sinan’ın Şehir Plancıları, Ödemiş’te Çalışma Yapıyor

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Ödemiş’in...

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Ödemiş’in nazım imar planları ile çevre bağlantı yollarını çalışmak üzere ilçede araştırma yapıyor.

Üniversite’nin öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Tansel Erbil başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Levent Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Rifat Akbulut, Yrd. Doç. Dr. Seher Başlık, Yrd. Doç. Dr. İclal Kaya, Doç. Dr. Pelin Gökgür, Yrd. Doç. Dr. Bilge Alpay, Öğr. Gör. Dr. İnci Şahin, Ar. Gör. Özlem Balkan’dan oluşan proje ekibi ve 60 öğrenci, 18 Kasım Pazar gününden bu yana ilçede incelemeler yapıyor.

Reklam
Reklam

Çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Bekir Keskin’i ziyaret eden öğretim görevlileri, Ödemiş’te yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin Ödemiş’teki çalışmaları 2012-2013 eğitim dönemini kapsayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Tansel Erbil, sosyal ve kültürel doku, imar planı, altyapı çalışmalarının 1/25.000 ve 1/5000 nazım imar planına göre değerlendirileceğini ifade etti.

Çalışmalar kapsamında öğrenciler, vatandaşlarla anket çalışması da yapıyorlar. Ödemiş’in sosyo-kültürel dokusuna yönelik yapılan anket sonuçları, daha sonra kitap haline getirilecek. Proje ekibi, belediye yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bu akşam saat 19.00’da Belediye Nikah Salonunda bir toplantı düzenleyecek. Toplantı halka da açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: