Mimar ve mühendisler, sokak sağlıklaştırma çalışmalarına hayran kaldı

Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen Gümrük Hanı ve Şıh Camii etrafındaki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezen...

Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen Gümrük Hanı ve Şıh Camii etrafındaki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezen mimar ve mühendisler, projelerin örnek alınacak çalışmalar olduğunu ifade ettiler.

Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Akademisi organizasyonu ile düzenlenen ‘Kültürel Koruma Alanında Proje Deneyimi’ programı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Tarihi Kentler Birliği’ne üye Türkiye’deki diğer belediyelerden gelen mimar ve mühendisler, üç gün boyunca Gaziantep’teki tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Reklam
Reklam

Muğla Belediyesi’nde, 2 etap halinde sokak sağlıklaştırma projesi yaptıklarını kaydeden Muğla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) üyesi Esin Gençtürk Gümüş, “Proje kapsamında, Gaziantep’teki uygulamaları görmek ve Muğla’da yapacağımız uygulamalar için bir örnek teşkil edecektir. ÇEKÜL Akademisi'nin verdiği bu eğitimlerde zaten kendi belediyelerimizde yapacağımız projeler için bize bir zemin hazırlığı oluyor. Bu alanda Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gümrük Hanı ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını çok beğendim.” dedi.

ÇEKÜL üyesi Didem Çakar da “Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile ÇEKÜL olarak Metin Sözen hocamla beraber yakın olarak çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaların her aşamasını biliyoruz ve takip ediyoruz. Başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: