Mimarlar, Bursa’nın Çevre Düzeni Planı’nı masaya yatırdı

Bursa’nın geleceğine yön verecek olan Çevre Düzeni Planı, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda masaya...

Bursa’nın geleceğine yön verecek olan Çevre Düzeni Planı, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Nisan 2011’de çalışmalarına başlanılan Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nda, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra planlanan faaliyetlerin gündeme getirildiği toplantıya, akademik odalardan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ufuk Ay, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi üyeleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve İl Özel İdaresi’nin ilgili birimlerinin yöneticileri katıldı.
Toplantının açılışında söz alan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın, kentin gelecekteki kimliğini belirleyeceğini ve Bursa’nın Anayasası konumunda olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin 1/100.000 ölçekli planda akademik odalarla birlikte hareket etmek istemelerini son derece memnuniyetle karşıladıklarını belirten Kaya, "Bu anlayışın kenti ilgilendiren tüm konularda devam etmesini ve katılımcılık ruhunun kamu kurumları ile akademik odalar arasında devamlılık göstermesini arzu ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

KAYA: BU PLANDAN ZİYADE, ALT ÖLÇEKLİLERDE KENT ADINA ÖNEMLİ
Daha önceki 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarının da aynı katılımcılık anlayışı ile hazırlandığını hatırlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada sadece 1/100 bin ölçekli plana bağlı kalmayarak, 1/25.000, 1/5.000 bin ve 1/1000 ölçekli uygulama planlar da son derece önemli. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek, kaliteyi ön plana çıkarmak için her türlü ortak çalışmaya hazırız. Mevcut planlarda insanların sadece yatacağı yerler değil, dünyadaki iyi örneklerin yer aldığı yaşam alanlarının yaratılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin bu çalışmada akademik odaların bilgi birikimlerinden yararlanmak istemesi bizleri çok mutlu etti.”

VARDAR: PLANA KATKI KOYACAK HERKESLE ÇALIŞMAK NİYETİNDEYİZ
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar da, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın başta deprem gerçeğini göz önüne alınarak, bu yönde Türkiye’de başarılı örneklerinden de faydalanılarak hazırlandığını söyledi. Bursa’nın planlamasında aktif rol oynayabilecek herkesi başta akademik odalar olmak üzere oluşturulan çalışma gruplarının içerisinde görmek istediklerini vurgulayan Vardar, “Bu projeye katkı koyabilecek herkesten faydalanmak niyetindeyiz. Bursa’nın bundan sonrasının planlandığı daha sağlıklı, yaşanılabilir bir kent olması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
1/100.000 ölçekli planda kaçak yapılaşmayı atlayan veya kabul eden bir felsefe içerisinde asla yer almayacaklarını dile getiren Vardar, planlama mantığında fiziki ve sosyal etkileşimleri mutlaka dikkate alacaklarını aktardı.
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından bugüne dek yürütülen çalışmaların barkovizyon gösterimi de yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz