Mimarlar Görüş Alışverişinde Bulundu

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Mimarlar Odası yönetimi ve serbest çalışan mimarlar ile bir...

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Mimarlar Odası yönetimi ve serbest çalışan mimarlar ile bir araya geldi.

Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya başta Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil ve Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu olmak üzere, Belediye İmar İşleri Müdürü Türkan Köroğlu ile belediye imar işleri müdürlüğü mimarları, odaya kayıtlı ve serbest çalışan mimarlar katıldı. Toplantıyı mimarların sıkıntılarını dinlemek, Manisa Belediyesi'nden taleplerini değerlendirmek için düzenlediklerini ifade eden Başkan Yardımcısın Açıkdil, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu takdirde çalışmaların hız kazanacağını kaydetti. Belediye mevzuatıyla serbest çalışan mimarlar arasındaki koordinasyonu sağlamaya yönelik görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, belediyeye ruhsat talebinde bulunan mimari projelerin proje takipçileri tarafından takip edilmesi gerektiği vurgulandı. Mimarlar Odası tarafından verilen sicil durum belgeleri süreci de değerlendirilirken, ayrıca proje tadilatları ile ilgili olarak da serbest mimarların nasıl bir yol izlemesi gerektiği anlatıldı.

Reklam
Reklam

Başkan Yardımcısı Açıkdil, projecilerin ruhsata kadar projeyi takip etmesinin yerine bir karar olduğunu dile getirerek, "Ondan sonra yapı denetimciler devreye girsin. Şantiye şeflerini güçlendirmek lazım. Ne kadar güçlü olurlarsa inşaattaki hatalar o kadar az olur. Ayrıca her proje müellefi projesiyle kendi ilgilenirse, belediyeden çıkma süreci yüzde 50 oranında kısalır." dedi.

Toplantıya katılan mimarlar belediye ile sık sık bir araya gelmenin kendileri açısından büyük fayda sağladığını dile getirerek, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'e teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: