Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Aydın:

 Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, "Kültür ve Turizm Bakanlığına önümüzdeki dönemde yapacağımız girişimlerle Kundu Dereağzı'nda davaya konu olumsuzlukların ortadan kalkacağına inanıyoruz"

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, "Kültür ve Turizm Bakanlığına önümüzdeki dönemde yapacağımız girişimlerle Kundu Dereağzı'nda davaya konu olumsuzlukların ortadan kalkacağına inanıyoruz" dedi. Aydın, şubede düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu kararıyla Kundu bölgesinin 2004'te "Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi" ilan edildiği hatırlattı. Bölgenin nazım imar planlanının Antalya Büyükşehir Belediyesince yapıldığını ve bakanlıkça onaylandığını bildiren Aydın, daha sonra planlarda bazı değişiklikler yapıldığını kaydetti. Daha sonra da bu planlarda değişiklikler yapıldığını ifade eden Aydın, "Kentlinin sahile ulaşımını sağlayacak, sahile dik inen yaya yolları bakanlıkça onaylanan planlardan kaldırıldı. Bunun üzerine planların iptali istemiyle şubemiz ve bazı meslek odaları dava açtık. Danıştay 6. Dairesi, bununla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi" diye konuştu. Yargı kararına rağmen bakanlığın planlarda yeni değişiklikler yaptığını öne süren Aydın, yapılan değişiklikleri her seferinde mahkemeye taşıdıklarını anlattı. Alanın Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi ilan edilmesi kararı dahil bugüne kadar 17 dava açtıklarını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: "Bakanlık her seferinde yargıya taşınması üzerine plana taraf kurum ve ilgili meslek kuruluşları ile toplantılar düzenledi. Toplantılarda iptal istemi gerekçeleri ile yürürlükteki durdurmaya ilişkin bilirkişi raporları konusunda değerlendirme yapıldı. Bütün bunlara rağmen açılan davalar karara bağlanmadan bakanlık çevre düzeni ve nazım imar planlarını onayladı. Bu planlarda itiraz konularımız çözüme kavuşturulmadığı gibi kıyının kullanımına ilişkin kararlar daha da geriye götürüldü." Aydın, bu olumsuzlukların giderilmesi için itiraz ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti: "İlk defa döneminde denize dik inen yolların planlara işlenmiş olması nedeniyle Bakan Ömer Çelik'e teşekkür ederiz. Kültür ve Turizm Bakanlığına önümüzdeki dönemde yapacağımız girişimlerle Kundu Dereağzı'nda davaya konu olumsuzlukların ortadan kalkacağına inanıyoruz. Side sahillerinde gerçekleştirilen otellerin önünde denize paralel açılan kıyı kullanımı örneğinin Lara'da gerçekleşmesi için girişimlerde bulunacağız. Kemerağzı'nda tarafların mutabakatıyla yeni bir plan mümkün."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: