Mimarlar Odası Antalya Şubesi:

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi gibi yapıların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının Kaleiçi'nin

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi gibi yapıların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının Kaleiçi'nin tanıtımı açısından önemli olduğu kaydedildi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nde yapılan yazılı açıklamada, 2. Uluslararası Mimarlık Bienali'nin 7 Eylül-7 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. Açıklamada, Kaleiçi'nin tanıtımını uluslararası alanda geliştirmek amacıyla Kaleiçi, Yat Limanı, Kalekapısı ve Cumhuriyet Meydanı'nı kapsayan bölgenin bienal alanı olarak belirlendiği ve gerekli girişimlerin başlatıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Kaleiçi'ndeki kültürel yapıların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması için gerekli çalışmaları yapmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili yerlere yazılı çağrı gönderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaleiçi ile ilgili başlatılacak çalışma, Kaleiçi'nde uzun yıllardır süre gelen sorunlar nedeniyle ve Kaleiçi'nde sosyal ve kültürel yaşamın geçmişten geleceğe sürdürülebilir olmaması nedenleriyle zor gerçekleşebilir görünmektedir. Ancak başta Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi olmak üzere tekil yapılar ve alanların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması, Kaleiçi'nin tanıtımına çok önemli katkı koyacaktır."

Açıklamada, oda, tüm ilgilileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarını bu çalışmayı başlatmaya ve katkı koymaya çağrıda bulundu.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: