Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nden "Koruma Ve Onarım" Semineri

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, tarihi ve kültürel mirası korumanın, insanlığın görevi olduğunu belirterek, "Korumacılıkta en önemli sorumluluk

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, tarihi ve kültürel mirası korumanın, insanlığın görevi olduğunu belirterek, "Korumacılıkta en önemli sorumluluk kamuya aittir" dedi.

Kaya, oda tarafından düzenlenen "Koruma ve Onarım' seminerinde, tarihi kentlerin bünyelerinde yer alan yapı mozaiğindeki tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının tüm toplum tarafından önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları (STK), meslek odaları ve yerel yönetimin bu konuda itici güç olduğunu belirten Kaya, toplumun tüm kesimlerini yönlendirerek kültür mirasını tamir, tadil ve restore ederek, gelecek nesillere yaşanabilir mekan bırakmasının yerel yönetimlerin görevleri arasında yer aldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Kaya, tarihi ve kültürel mirası korumanın ve onarmanın pahalı olduğu kadar bilgi birikimi de gerektirdiğini, restorasyon çalışmalarıyla birlikte teorik ve pratik eğitim verecek eğitim kurumlarından yararlanmanın veya eğitim ortamları oluşturmanın gerekliliğini vurgulayarak, "Korumacılıkta en önemli sorumluluk kamuya aittir. Yapı restorasyonlarında binalar ve eserler tek tek veya toplu olarak korunup onarılırken, yeni işlev yüklenirken kentin siluetini bozacak tarzda yapılaşmaya izin verilmemelidir" diye konuştu.

Seminerde, kent için önemli tarihi yapılar ve restorasyonlar başta olmak üzere birçok konu, uzmanlar tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Muhabir: Vedat Yücebaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: