Mimarlar Odası Samsun Şubesi’ne Danıştay Dava Yetkisi Verdi

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin İlkadım ilçesinde denizin kıyısına yapılan yüksek katlı bir otel hakkında açtığı...

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin İlkadım ilçesinde denizin kıyısına yapılan yüksek katlı bir otel hakkında açtığı davayı reddeden Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını Danıştay 4. Dairesi bozdu. Danıştay, Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin dava açmaya yetkili olduğuna karar verdi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, İlkadım ilçesinde denizin kıyısına yapılan yüksek katlı bir otel hakkında açtıkları davayı reddeden Bölge İdare Mahkemesi kararının Danıştay 4. Dairesi tarafından bozulduğunu açıkladı. Danıştay’ın Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin dava açmaya yetkili olduğuna karar verdiğini söyleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı Selami Özçelik, “Samsun'da denizin kıyısına inşasına başlanan Sheraton Hotel’in bulunduğu yerle ilgili daha önce kıyı kenar çizgisi değiştirilme çalışması yapıldı. Kıyı kenar çizgisi yapılan çalışma ile değiştirilerek içeri alındı. Bizde kıyı kenar çizgisinin iptali için dava açtık. Samsun Bölge İdare Mahkemesi ’siz dava açamazsınız’ diye karar aldı. Bunun üzerine Danıştay’a başvurduk ve Mimarlar Odası’nın dava açmaya yetkili olduğuna hükmederek yerel mahkeme kararını bozdu." dedi.

Reklam
Reklam

Bundan sonraki süreçte yerel mahkemenin kıyı kenar çizgisi ile ilgili karar alacağını söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, “Biz ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Sheraton Hotel ile ilgili yaptığı bir imar planına da dava açtık, bu dava süreci de devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: