‘Mimarlar Odası’nda ideoloji değil, gelecek vizyonu konuşulacak’

Denizli Mimarlar Odası 10. Olağan Genel Kurulu yarın (11 Şubat) yapılacak. Başkanlık yarışına Erkay Ercan,...

Denizli Mimarlar Odası 10. Olağan Genel Kurulu yarın (11 Şubat) yapılacak. Başkanlık yarışına Erkay Ercan, Serdar Alayont, Cüneyt Zeytinci ve Süleyman Boz katılacak.
Genel kurul hakkında bir açıklama yapan Mimarlıkta Değişim Grubu adayı Erkay Ercan, odanın yıllardan beri siyaset ve ideolojiyle iç içe olduğunu belirterek, bu anlayışı değiştirerek üyelerinin problemlerini çözme odaklı çalışacaklarını söyledi. Ercan, “Odanın, siyasetin dışında olmasını istiyoruz. İcraatların mesleğe endeksli olması lazım. Belediyenin veya hükümetin yaptığı her işe, önyargılı davranarak hemen karşı olmayacağız. Bir şey doğruysa desteklenecek, yanlışsa karşı çıkılacak. Önümüzde büyük kentsel dönüşüm projeleri var, odamıza büyük işler düşüyor. Hizmet odaklı çalışacağız.” dedi. Mimarlıkta yeni bir ruha ihtiyaç olduğunu ifade eden Ercan, “Bugün bakıyorsunuz, Mimar Sinan’ın binalarında bir ruh var. Çevremizdeki çarpık yapılaşmada bu ruhu göremiyoruz. Mimarlıkta yeni bir heyecana ihtiyaç var. O sebepten dolayı kentsel dönüşümü destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz