Mimarlar Odası'ndan İmrahor Vadisi Planlarına Dava Hazırlığı

 Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İmrahor Vadisi planlarına yönelik dava açma hazırlığı yapıldığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İmrahor Vadisi planlarına yönelik dava açma hazırlığı yapıldığını bildirdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Genel Sekreter Tezcan Karakuş Candan, İmrahor Vadisi'nde basın mensuplarıyla teknik inceleme yaptı. İmrahor'un yapılaşmadan kente kazandırılması gerektiğini belirten ve "İmrahor Vadisi'nin ranta kurban edilmeye çalışıldığını" iddia eden Hakkan, "DSİ, İmrahor Vadisi'nde konut yapılaşması değil, rekreasyon alanı olarak kullanılmasının uygun olduğunu, bölgenin taşkın bölgesi olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’ni meclis kararlarına girmiş durumda. Buna rağmen yapılaşmadan yüksek emsallerden bahsedebiliyorlar. Umarız DSİ de bir kamu kurumu olarak bu görüşünün arkasında durur" ifadelerini kullandı. Tezcan Karakuş Candan ise İmrahor'un Ankara'nın rekreasyon alanı olarak kullanılması gerektiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi’nin İmrahor Vadisi planlarına dava hazırlığı içerisindeyiz, hazırlıklar bitince dava açacağız" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: