Mimarlardan Belediyelere Öneri

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, İlkadım Belediyesi’nin Fen İşleri Şantiyesi’nin yerine yapmak istediği...

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, İlkadım Belediyesi’nin Fen İşleri Şantiyesi’nin yerine yapmak istediği yeni hizmet binası hakkında yaptığı açıklamada, “Ulaşımda büyük güçlükler yaşanacaktır ve üç kavşak arasında bulunan arazide kaza olma riski oldukça fazladır” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası Samsun Şubesi, İlkadım Belediyesi’nin yeni hizmet binası için Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye alanına yapılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Şube Başkanı Selami Özçelik, “İlkadım Belediyesi’nin de kendisine yeni bir hizmet binası yapma girişiminde olduğu bilinmektedir. Ancak, belediyenin bina yapmak için önerdiği arazi olumsuzluklar taşımaktadır. Üç köşesinde üç ayrı kavşak bulunan üçken şeklinde ki bu alan, çevresindeki yoğun trafiği rahatlatan bir yeşil refüj konumundadır. Çevresi yoğun taşıt trafiğiyle kuşatılmış bu arazide yapılacak belediye binasına, yaya ve taşıt ulaşımında büyük güçlükler yaşanacaktır. Kaza olma riski oldukça fazladır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni İlkadım Belediye hizmet binası için yeni bir yerin bulunması gerektiğini söyleyen Başkan Özçelik, “İlkadım Belediye binası için yeni bir yer bulunmalı ve bulunacak bu yerin kent sakinlerince uygun görülüp görülmediği sorgulanmalıdır. Büyükşehir Kanunu’nun değişmesine bağlı olarak yeni İkadım Belediyesi hizmet binası ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ihtiyacı ile birlikte değerlendirilmeli ve rasyonel bir çözüm üretilmelidir. Mimarlar Odası Samsun Şubesi olarak bu konuda her türlü katkıyı vermeye ve geliştirdiği çözüm önerilerini paylaşmaya hazırdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: