Mimarlardan Ithal Ağaç Tepkisi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, ağaçlandırma çalışmalarında yerli fidanların kullanılması gerektiğini

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, ağaçlandırma çalışmalarında yerli fidanların kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Yurtdışından fidan getirilmemeli, ithal fidana gerek yok" dedi.

Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki ağaçlandırma çalışmalarında kullanılmak üzere yurtdışından fidan getirileceğini öne sürerek, Türkiye'de biyolojik çeşitliliğin yeterli olduğunu, fidan ithal etmeye gerek olmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Oda Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan da "Bu ülkenin ağaçları sökülüp, yurtdışından boylu ağaç getirecekler. Bu nasıl bir durum-" diye konuştu.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Turhan Tuncer de Türkiyede biyolojik çeşitliliğin yeterli düzeyde olduğunu ifade ederek, ağaçlandırma çalışmalarında yerli tür fidanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolcak ise fidanların ithal edilmesiyle bazı zararlı bakterilerin de ülkeye gelebileceğini savunarak, "Bitkilerin gümrüklerdeki karantina kriterleri yeniden değerlendirilmeli" dedi.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: