Mimdepo’nun Canlı Performansı Beğeniyle İzlendi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Sanat Dalı mezunlarının kurduğu MimDepo ekibi, Eminönü-Kadıköy vapur hattında halka...

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim Sanat Dalı mezunlarının kurduğu MimDepo ekibi, Eminönü-Kadıköy vapur hattında halka sürpriz bir bedensel performans gösterisi sundu.

Yolcular vapurdan içeri girerken kapıda onları Pantomim sanatçıları karşıladı. Yolcular yerlerini aldıkça, yolcu koltuklarında onların yerinde oturan canlı heykellerle beraber yolculuk yaptılar. Ramazan ayına uygun olarak Karagöz-Hacivat, Semazen, Çelebi-Zenne, Hurma dağıtan geleneksel Canlı Heykel karakterleri de performansta yerini aldı. Canlı heykellere Pantomim oyuncuları da eşlik edip yolculara renkli anlar yaşattılar. Canlı heykeller ise, Karagöz-Hacivat, Semazen, geleneksel esnaf karakterleri de izleyenleri bol bol eğlendirdi. Halk pantomim sanatçılarına büyük ilgi gösterdi ve gösteriyi beğeniyle izledi. Bazı yolcular cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekerken çocuklarda bu anın keyfini çıkardı.

Reklam
Reklam

Yolculardan Ramazan Yılmaz, “Çok güzeldi, eğlenceliydi. Gerçekten hoşumuza gitti. Başlangıçta ben bunları gerçek bir heykel zannettim. Burada gözlerinin oynadığını gördüm. Heykel gibi gözüken arkadaşları tebrik ederim. Oyunlarını çok güzel oynadılar, diğer oyuncularda insanları eğlendirdiler. Gayet güzeldi keyifliydi.Bunu düşünüp hazırlayanlara teşekkür ederim” dedi.

Anjelika Areknayan Grantovna ise, ”Ben Ermenistan’dan geldim 8 senedir, Türkiye’de yaşıyorum. Gemide çok eğlenceli şeyler oldu, dans yapıyorlar. Bende cep telefonumla onları çektim” diye konuştu.

Dans grubunun proje danışmanı ve sanat yönetmeni Hatice Sönmez, “Mimdepo 2004 yılından itibaren bir araya gelen performans topluluğudur. Adını 2012 yılında almıştır. 2004 yılında Bülent Develi önderliğinde bir araya geldik. 2006 yılında ise açılan okulumuza, İstanbul Üniversitesi Pantomim bölümünden mezun olan arkadaşlarımızda dahil olarak daha da büyüyüp genişlediğimizi ifade etmek isterim. Mindepo bu performansı şehir hatları vapur işletmeleriyle ortak çalışarak benim sanat yönetmenliğimde gerçekleştirdiğimiz bu projeyi biz İstanbullulara hediye etmek istedik. Mimdepo’nun size bu gösteri armağanıydı, bize eşlik ettiğiniz için bizim yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: