Minder: Amacımız Güneysu’yu ileriye taşımak

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, ilçeyi vizyonu kalkındırmak adına en iyisini yapmaya ve ileriye taşımaya...

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, ilçeyi vizyonu kalkındırmak adına en iyisini yapmaya ve ileriye taşımaya gayret ettiklerini söyledi.

Ahmet Minder, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, yapılanma faaliyetlerine hız verdikleri ilçedeki son durum hakkında bilgiler verdi.

Güneysu’yu modern bir kent yapmak için uğraştıklarına dikkat çeken Minder, “İlçede spor, eğitim, sağlık ve belediyecilik alanlarında en iyisini yapmaya ve ilçeyi ileriye götürmeye çalıştıklarını ifade eden Minder, "İlçemizde bir yüksekokul kurulmasını planlıyoruz. Kısa bir süre içinde kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Hayırsever bir iş adamının yapacağı yüksekokul, 2,5 milyon liraya mal olacak. Yapılacak olan yüksekokuldan mezun olacak fizyoterapistlerin iş bulma bulmanı oldukça fazla olacak." dedi.

Reklam
Reklam

Güneysu'da yapılan yatırımların büyük çoğunluğunun hayırseverler tarafından yapıldığını, kamu yatırımının çok az olduğunu belirten Minder, "İlçenin içme suyu sorununu çözmek için Gürgen Suyu Projesi'ni hayata geçirdik. Çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek. İlçenin kanalizasyon şebeke sorununu çözmek için çalışmalara başladık. Kıbledağı Camii'ni yeniden yapmak için de çalışma yürütüyoruz. Burada kent ormanı, dinlenme yeri ve ibadethane yapılacak. Ayrıca TOKİ'nin ilçemizde toplu konut yapması için girişimlerde bulunduk. Vatandaşlardan bin 100'e yakın talep geldi. Konut yapımı için birkaç yer belirledik. Ancak arsa maliyetleri çok yüksek. Bu nedenle şu anda bu çalışmayı beklemeye aldık." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz