Minibüs şoförünün çantasını çalan hırsız, kameraya yakalandı

Konya’da bindiği bir minibüste şoförün çantasını çalan hırsız, araçtaki kamerayı fark etmeyince kendini ele verdi.Konya'da...

Konya’da bindiği bir minibüste şoförün çantasını çalan hırsız, araçtaki kamerayı fark etmeyince kendini ele verdi.

Konya'da iki ay önce yolcu minibüslerinde hırsızlık olaylarına karşı kurulan kamera sistemine ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Kamera kaydına göre Mevlana Kültür Merkezi önünden Süleyman Küçükceran’nın kullandığı minibüse binen 50 yaşlarındaki bir kişi, şoförün arkasındaki koltuğa oturuyor. Küçükceran’nın koltuğunun altındaki çantayı gözüne kestiren zanlı, çantayı önce ayaklarının altına çekiyor, ardından da koltuğunun altına kıstırıyor. Çantayı gizledikten sonra minibüs şoförüne ‘Meram Hastanesi’ne gidiyor mu’ diye soru yöneltiyor. Ardından da ilk durakta iniyor.

Reklam
Reklam

Olayın yaklaşık bir buçuk ay önce gerçekleştiğini anlatan minibüs şoförü, çantanın içinde aracının ruhsatı, garanti belgesi, aracın kumandası, çeşitli makbuzlar ve dernekten verilen çeşitli evraklar bulunduğunu söyledi. Çantasının çalındığını eve gittiğinde fark ettiğini söyleyen Küçükceran, hırsızın henüz bulunamadığını belirtti.

Konya Minibüsçüler Odası Başkanı Muharrem Karabacak, minibüs şoförlerine yönelik biber gazlı gasp olaylarının yaşanması üzerine kameralı sistem kurduklarını söyledi. Kameralı sistemin, şoförün olduğu kadar yolcuların da can güvenliği açısından önemli olduğuna değinen Oda Başkanı şunları söyledi:

“Gelişmiş teknolojiyi kullanarak Araç içerisinde yaşanan olayların önlenmesi amacıyla belli sayıda araçlarımıza güvenlik kamerası taktırdık. Kameralar sayesinde 24 saat süre ile hem araçların içerisi hem 4 çevresi kayıt altına alınıyor. Güvenlik kameraları olayların önüne geçilmesinin yanı sıra bizim için de ayrı bir öneme sahip. Bu uygulama ile hem sürücüler hem yolcuların tüm hareketleri kayıt altına alınıyor. Araçların hızları, sürücünün yaptığı hatalar ve olumsuz hareketlerde bulunması tamamen kaydediliyor. Böylelikle bizler ve araç sahipleri yolcuları rahatsız edecek veya sürücülerin tepkisini çekecek her türlü hatayı görüyoruz ve ona göre önlemlerimizi alıyoruz. Hedefimiz esnafımızın can ve mal güvenliğini sağlamak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: