Minibüsçülerden eşli çocuklu 2. eylem

Şahinkaya minibüsçüleri bu kez eş ve çocukları ile birlikte belediye yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştı.

Daha önce Ajans23'e sıkıntılarını anlatan ardından da 7 Mayısta Belediye önünde eylem yapan Şahinkaya minibüsçüleri bu kez eş ve çocukları ile birlikte belediye yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştı.

Ellerinde hakkımızı istiyoruz, ekmeğimizi elimizden alma başkan yazılı dövizler taşıyan Şahinkaya minibüsçüleri eşleri ile beraber hak aramaya devam etti.

Cumhuriyet Mahallesi ve Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu'nun üst kısmında yeni yerleşime açılan ve ''Çayda Çıra'' adı verilen mahallenin minibüs hattının daha sonra belirlenecek bir hatta bağlanacağı yönündeki encümen kararını protesto etmek amacıyla Elazığ Belediyesi önünde toplanan köy halkı ve minibüsçüler, dövizler açarak slogan attı.

Reklam
Reklam

Köy minibüsçüsü Ali KALDI, yaptığı açıklamada, köylerinin girişinde oluşturulan ve TOKİ konutlarının çoğunlukta olduğu alanda yerleşimin başladığını, kendilerinin de buranın taşımacılığını üstlendiğini kaydetti.

Bu yeni yerleşim yerindeki vatandaşların yıllarca taşımacılığını yaptıklarını ancak Çayda Çıra Mahallesi'nin oluşturulmasının ardından bu bölgenin taşımacılığının encümen kararıyla başka bir minibüs hattına verilmek istediğini ileri süren KALDI, ''Burada minibüsçüleri karşı karşıya getiriyorlar. Şu an Şahinkaya'yı ikiye bölmek istiyorlar. Şahinkaya'nın belediye encümenine 3 yıl öncesinden bir başvurusu var. Şahinkaya mahalle olsun. Bin 200'e yakın seçmenimiz var'' diye konuştu.

KALDI, ''Köyümüz insanı burada mağdurdur. 18 köy minibüsçüsünün tek geçim kaynağı minibüsçülüktür. Yarın oraya başka bir hattın gelmesi demek ekmeklerinin elinden alınması demektir'' ifadelerini kullandı.

Bir süre daha slogan atan ve alkışlarla kararı protesto eden grup, daha sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: