Minibüsçülerden Genel Sekreter Şara’ya Tepki

Samsun Kurupelit-Fakülte Minibüsçüleri Dernek Başkanı Mustafa Bircan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’nın kendilerine yaptığı...

Samsun Kurupelit-Fakülte Minibüsçüleri Dernek Başkanı Mustafa Bircan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’nın kendilerine yaptığı 'otobüsleşin' çağrısını kabul etmedikleri yönündeki açıklamanın gerçek olmadığını söyledi.

Samsun Kurupelit-Fakülte Minibüsçüler Dernek Başkanı Başkanı Mustafa Bircan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’nın, minibüsçülerle ilgili yaptığı son açıklamaya tepki gösterdi. Genel Sekreter Şara’nın minibüsçüleri halkın gözünde düşman gibi göstermeye çalıştığını öne süren Bircan “ Kurupelit- Fakülte minibüs hattının otobüsleşmesi yönündeki görüşmeler 2010 yılında başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, minibüsçülerin asla mağdur edilmeyeceğini bize kendisi söyledi. Ancak daha sonraki süreci Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara yönetmeye başladı ve minibüsçülerin önüne koyduğu şartlar kabul edilecek şeyler değildi. Şimdi kendisi ‘otobüsleşin’çağrısına minibüsçülerin uymadığını dile getiriyor. Bu kesinlikle gerçek dışıdır. Genel Sekreterimiz bizi halkın gözünde düşman gibi göstermeye çalışıyor. Biz otobüsleşmeye ve bu konuda görüşmeye karşı değiliz.Kapımız açık. Otobüsleşme şartlarının minibüsçüleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmelidir. Bizim talebimiz budur “dedi.

Reklam
Reklam

"MİNİBÜSÇÜLER KARALANMAYA ÇALIŞILIYOR"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’yı minibüsçülerin katılacağı bir televizyon programında canlı yayında süreci tartışmaya davet eden Samsun Kurupelit-Fakülte Minibüsçüler Dernek Başkanı Başkanı Mustafa Bircan, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında hayata geçirdiği uygulamalarla minibüsçülerin günümüzde psikolojik ve maddi sorunlar yaşadığını öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı’nda trafik yoğunluğu oluştuğu gerekçesiyle minibüsçülerin güzergahlarına kısıtlama getirdiğini hatırlatan Bircan “ Büyükşehir Belediyesi raylı sistemin dışında, Atatürk Bulvarı üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Gar arasında çalışan ekspres otobüs hatlarını koydu. Yine aynı güzergah üzerinde belediyenin verdiği C plakalı araçlar yolcu taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız minibüsçüleri mağdur etmeyeceği yönündeki verdiği söz varken bu uygulamalar hayata geçirildi. Belediye yetkilileri son 3 senede yaptığı açıklamalar ile minibüsçüleri sanki gayri resmi iş yapıyor gibi gösteriyor. Son 3 senedir minibüsçülerin psikolojik olarak yediği ekmek haram oldu. Borcumuz harcımız var inanın intiharın eşiğine geldik. Minibüsçü esnafı ile bu kadar uğraşılmaz. Belediye yayın organları ile bizi karalıyor, sanki bize bir hak veriyorlar da biz almıyormuşuz gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bizim derdimiz ekmek davası başka bir derdimiz yok. Bizim belediye ile uğraşacak gücümüz yok. Halkın bu konudaki desteğini de bekliyoruz “ diye konuştu.

Reklam
Reklam

"VERİLEN SÖZLER UNUTULDU "

Dernek Başkanı Bircan, genel seçimlerde milletvekili adaylarının kendilerine verdiği sözleri çabuk unuttuğunu öne sürerek, belediye başkanlarının minibüsçülerin sorunlarını dinlemek için kendileri ile bir çay içmeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: