Minibüsçülerden rüşvet iddiasına tepki

YALOVA (İHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı'ndaki şube müdürlerinden Memiş Alkan'ın, hesabına Yalova'daki minibüsçüler tarafından rüşvet amaçlı para yatırıldığı gerekçesi ile açığa alınmasının ardından bir açıklama yapan Yalova Valisi Yusuf Erbay soruşturmanın kendisine ulaşan bir ihbar mektubu ile başladığını ve yapılan tahkikat neticesinde bugünkü duruma gelindiğini söyledi.

Yalova'daki minibüsçülerden 2002 yılından beri toplanan kesintilerin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü Memiş Alkan'ın hesabına aktarıldığı iddialarına tepki gösteren minibüsçüler, "Bu son derece çirkin bir durum. Adımızın böyle bir konuyla anılması yanlış. Bizim Ankara'daki bir şube müdürü ile işimiz olmaz. Yalova'daki bir yöneticiye rüşvet verdiğimiz iddia edilse mantıklı gelebilor. Ancak biz Ankara'da kimseye rüşvet vermedik" dediler.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Yalova Valisi Yusuf Erbay ise soruşturmanın kendisine gelen bir ihbar mektubuyla başladığını ifade ederek, "Soruşturma bundan 2 yıl önce bizzat bana gelen bir ihbar mektubuyla başladı. Biz gerekli yasal süreci başlattık. Buradan gerekli soruşturmalarımızı yaptık. Olay adliyeye intikal etmiştir. Daha sonra soruşturmanın genişletilmesi için Ankara'dan polis müfettişi talep ettik. Onlar yaptıkları çalışmada olayın bir yönünün Ankara'ya kadar gittiğini tespit ettiler. Olay savcılığa intikal etti" dedi.

Yalova Minibüsçüler Odası Eski Başkanı Halil Soley de, "Yalova'dan kimseye her hangi bir rüşvet gitmemiştir. Belki bir ferdi durum yaşanmış olabilir. Ancak bunun için bütün camiayı lekelemek yanlıştır. Yalova'da rüşvet verildiği iddiası ile 2 polis hakkında 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı ancak beraat ettiler. Ben de Minibüsçüler Odası Başkanı olarak davaya tanık olarak katıldım" diyerek tepkilerini dile getirdi.