Minibüsçülerin ceza isyanı

Minibüsçüler, "İl Trafik Komisyonu ve Bursa İdare Mahkemesinin kararlarına rağmen Bakanlık genelgesini gerekçe gösterip bize ceza kesiyorlar" diye isyan ettiler.

Yalova-Termal arasında çalışan Yalova Minibüsçüler Odası'na bağlı, "M" plakalı minibüsler, Ulaştırma Bursa Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 2011 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye uymadıkları gerekçesiyle kesilen cezalara tepki gösterdi. Minibüsçüler, "İl Trafik Komisyonu ve Bursa İdare Mahkemesinin kararlarına rağmen Bakanlık genelgesini gerekçe gösterip bize ceza kesiyorlar" diye isyan ettiler.

Yalova Minibüsçüler Odası'na bağlı, "M" plakalı minibüsler Bursa İdare Mahkemesinin 2009/1045 sayılı mahkeme kararı sonrasında İl Trafik Komisyonu kararı ile Yalova-Termal arasında çalışmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bursa Bölge Müdürlüğü'nden gelen ekipler dün Termal ilçesi girişinde Yalova Minibüsçüler Odası'na bağlı minibüsleri durdurarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2011 yılında yayınlanan genelge gereğince bu hatta yolcu taşıma hattının Termal'de kurulan taşıma kooperatifine bağlı minibüslerin olduğunu dile getirerek ceza kestiler. 10 araca toplam 20 bin TL ceza kesen Ulaştırma Bursa Bölge Müdürlüğü ekipleri bu hatta çalışan minibüsçülerin tepkisiyle de karşılaştı. Yapılan işlemin yargı kararını hiçe saymak anlamına geldiğini dile getiren minibüsçüler, "Biz 40 yıldır bu hatta yolcu taşıyoruz. Bu hatta yolcu taşımamızı istemeyenler bize dava açmışlardı. Ancak Bursa İdare Mahkemesi 2009/1045 sayılı kararı ile bu hatta yolcu taşıma hakkını bize vermişti. İl Trafik Komisyonu da mahkeme kararına uyarak aynı kararı aldı. Ama Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ekipleri yargı kararına rağmen Ulaştırma Bakanlığı genelgesini öne sürerek bizlere ceza kestiler. Bu cezalar yargı kararlarını hiçe saymaktan başka bir şey değildir. Bizde savcılığa konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz