Minibüsün yayaya çarpıp kaçma anı!

Minibüsün yayaya çarpıp kaçma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi

Maltepe’de aşırı süratle ilerleyen yolcu minibüsü otomobilinin yanında duran bir kişiye çarparak yaralanmasına neden oldu.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Carpip-kacma-ani-guvenlik-kamerasinca-kaydedildi/613268/)
Minibüs sürücüsü yavaşlamadan yoluna devam ederken yuvarlanarak yere düşen ve yaralanan vatandaş, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Vatandaşların tepki gösterdiği olay saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, Maltepe’deki tanıdıklarının işyerine gelen Fatih Önel otomobilini yol kenarına park ettikten sonra işyerine girdi.
Fatih Önel bir süre sonra arkadaşı ile tekrar otomobilinin yanına gelerek arabada bulunan belgeleri almak istedi. Bu sırada otomatik kapıları açık halde hızla caddede ilerleyen 34 M 1479 plakalı yolcu minibüsü yavaşlamadan Önel’in yanından geçmek istedi.
Yolcu minibüsünün geçiş mesafesini ayarlayamaması sonucu açık olan otomatik kapıları hızla Önel’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Önel yere savrulurken yolcu minibüsü hızını kesmeden yoluna devam etti. Olayın sıcaklığı ile çarpmadan hemen sonra doğrulmaya çalışan Önel ise bunda başarılı olamayarak tekrar yere yığıldı.
Çarpma sırasında Önel’in yanında bulunan arkadaşı ise bir yandan arkadaşına yardım etmeye çalışırken bir yandan da hızla kaybolan minibüsün arkasından iki elini sallayarak sitem etti. Olay yerine toplanan vatandaşlar da Önel’e ilk yardımı yapmalarının ardından yoldan geçen diğer araçların Önel’e çarpmaması için önlem aldı.
Kısa sürede kaza yerine gelen sağlık ekipleri Önel’i yapılan ilk müdahalenin ardından sedye ile ambulansa taşıyarak Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
Olayın görgü tanığı vatandaşlar, yolcu minibüslerinin cadde ve sokaklarda çok süratli ve dikkatsiz ilerlediğinden şikayet etti.
Vatandaşlar, yaşanan olayda fazla söze gerek olmadığını belirterek sürücünün Önel’e çarptıktan sonra hızını kesmeyerek yoluna devam etmesini "minibüs terörü olarak değerlendirdiler".
Polis ekipleri Önel’in yaralanmasına neden olan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.
Öte yandan, tüm bu yaşananlar ise bir iş yerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kaza anı ve minibüsün durmadan kaçması görülüyor.
Cihan