Minik Ali Utku, yaşam savaşını kaybetti

Adana’da beyninde tümör olduğu tespit edilen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaşam savaşını kaybetti.

Adana’da beyninde tümör olduğu tespit edilen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaşam savaşını kaybetti. Ali Utku Yücel’in beyin ölümünün gerçekleştiği haberiyle yıkılan gazeteci Kemal Yücel, oğlunun organlarını bağışladı.

Yaklaşık bir ay önce babasıyla birlikte bir alışveriş merkezinin buz pistinde kayarken düşüp, başını çarpan Ali Utku Yücel’in çekilen MR’ında beyinde tümör belirlendi. Çocuğunun ameliyatı için gereken 30 bin lirayı bulamayan Kemal Yücel’in yardımına Vali Hüseyin Avni Coş koştu. Vali Coş’un öncülüğünde minik Ali Utku, Acıbadem Hastanesi’nde 20 Şubat’ta ameliyat oldu. Ameliyatın 9’uncu gününde doktorlar Ali Utku’nun beyin ölümünün gerçekleştiği haberini verdi.

Reklam
Reklam

Hastaneye gelen Vali Coş, hastane yetkililerinden bilgi alıp, sonuç alınabilecekse bir başka kentteki hastaneye sevki için ambulans uçak temin edebileceğini söyledi. Olumsuz cevap alan Coş, evlat acısıyla yıkılan baba Kemal Yücel’e sarılarak teselli etti. Vali Coş, “Bu mukadderat, Allah'ın verdiği ömür. Acımız büyük ama paylaşarak azaltacağız. Ali Utku'nun adını bir anaokuluna vereceğiz. Bir çocuğun gitti, ama yüzlerce çocuğun olacak.” dedi.

Baba Kemal Yücel, oğlunun organlarını bağışlamak istediğini hastane yetkililerine söyledi. Yücel, oğlunun organlarının başka kişilerde yaşaması, onlara hayat vermesinin kendisi için teselli olacağını belirtti. Bunun üzerine doktorlar, nakle uygun organlar konusunda tetkik yapmaya başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz