Minik Ebrucu Hayran Bırakıyor

Gaziemir Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No’lu holdeki standında 4 yaşındaki kızı Neslişah ile birlikte...

Gaziemir Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No’lu holdeki standında 4 yaşındaki kızı Neslişah ile birlikte performans sergileyen Bodrumlu Ebru Sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin, görenleri hayran bıraktı.

Türk-İslam sanatlarının başında gelen ebru sanatıyla ilgili üç yıldır Gaziemir Belediyesi’nde kurs veren Özkeskin ile birlikte gösteri yaptığı kızı Neslişah’ı, fuar ziyaretçileri nefes almadan izledi. Üç yaşından beri annesiyle birlikte ebru çalışan minik kızın rahat tavırları ve usta bir sanatçı edasıyla yaptığı çalışma alkış topladı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 800 yıllık olan bu sanatı Osmanlı’nın geliştirdiğini anlatan Özkeskin, "Tamamen doğal malzemeler kullanarak, klasik ebru çalışması yapıyoruz. Doğadaki çeşitli toprakların ezilmesi ve dana ödüyle karıştırılmasıyla oluşan kök boya kullanıyoruz” dedi.

Osmanlı’nın cilt kapaklarının yan ve içleri ile çeşitli süslemelerde kullandığı ebru çalışmasının, günümüzde çeşitli kullanım alanları bulunduğunu belirten Özkeskin, "Şal ve aksesuarlar başta olmak üzere pek çok eşyada ebru uygulanıyor. Bu sanatın yaşatılması ve kullanım alanlarının artması, genç kuşaklara öğretilmesi gerekiyor. Bu konuda Gaziemir Belediyesi’nin verdiği desteğe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk El Sanatları Bölümü’nden 2001 yılında mezun olan Gülşah İkbal Özkeskin, 1998 yılından bu yana ebru sanatıyla uğraşıyor. Ebru sanatının yanı sıra çini, minyatür ve tezhiple de ilgilenen Bodrumlu sanatçı, halen çini üzerine yüksek lisans yapıyor. Bu dört sanatı birleştiren çalışmalara da imza atan Özkeskin, bugüne kadar 7 kişisel sergi açarken, birçok karma sergiye eserleriyle katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: