Minik Eller Arkeolojik Kazı Çalışması Yaptı

Samsun’da “18-24 Mayıs Müzeler Haftası” nedeniyle çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bahçesinde...

Samsun’da “18-24 Mayıs Müzeler Haftası” nedeniyle çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bahçesinde oluşturulan kazı havuzunda minikler, arkeoloji çalışması yaptı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde oluşturulan kazı havuzuyla birlikte Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Temsilciliğine bağlı 20 öğrenci deneysel arkeoloji yöntemi ile nasıl kazı yapıldığını öğreniyorlar.

Kazı çalışması hakkında bilgi veren Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Arkeologu Uğur Akyüz, “Dünya müzeler günü nedeniyle etkinlik düzenledik. Biz de bu günde bir dizi uygulamalı etkinlik yapmak istedik. Onun için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndan (TEGV) 20 çocuklara 2 aşamada eğitim veriyoruz. Birincisi antik çağda çömlek yapımı, diğeri de arkeolojik kazı çalışması yapılıyor. Bunun için de 3 x 3 metrelik kazı havuzu oluşturduk. İçersine seramik parçaları ve antik figürler koyduk. Burada çocuklara arkeolojik kazının her aşamasını göstererek ve uygulatarak anlatıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: