Minik Eller Askeri Bandoyu Yönetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da coşkuyla kutlanırken,...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da coşkuyla kutlanırken, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bandosu’nu yöneten 6. sınıf öğrencisi Esra Durmuş, performansı ile büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay İsmail Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, protokol temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Tören öncesi açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “Bugün milletçe coşkulu ve büyük günlerinden birini yaşıyoruz. Bugün, zedelenen, aşağılanan ve hor görülen bir onurun diriliş günüdür. 23 Nisan 1920, milletimizin tarih sahnesinde yeniden doğuştur. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını kutluyoruz. Bütün milletimize ve Samsunlulara kutlu olsun” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Cora’nın konuşmasının ardından tören, öğrencilerin çeşitli gösterileri, şiir ve etkinlikleri ile devam etti. Canik Emrullah Efendi İlkokulu Ritim Grubu’nun yaptığı ve çoğunlukla Roman çocuklardan oluşan bando gösterisi de vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Törenin sonunda Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bando Üsteğmeni Hakan Özgen, elindeki batonu bandoyu yönetmesi için Hasköy Cumhuriyeti Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Esra Durmuş’a emanet etti. Esra Durmuş’ta eline aldığı baton ile hem bandoyu yönetti hem de vatandaşları coşturdu. Program sonunda Durmuş, 23 Nisan'ı çok sevdiğini, mutlu olup eğlendiğini belirterek, "Koruyu yönettiği için heyecanlıydım. Sonra eşlik ettiğime mutlu oldum. Çünkü meşhur olmayı seviyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz