Minik Eller Fidanları Toprakla Buluşturdu

Dalaman Burç Meltem İlköğretim Okulu öğrencileri; Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında tein edilen fidanları toprakla buluşturdu.Fidanların...

Dalaman Burç Meltem İlköğretim Okulu öğrencileri; Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında tein edilen fidanları toprakla buluşturdu.

Fidanların dikimi hakkında bilgi veren Dalaman İşletme Müdürlüğü Merkez İşletme Şefi Mehmet Oruç, “Değerli öğretmenlerim ve değerli öğrencilerimiz; önceliktle hepinizi hoş geldiniz diyorum. Sizlerle bu gün 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde burada sizlerle fidan dikmek gerçekten bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Ağaç yaşken eğilir sözünü hatırlatarak, bu yaşlarda dikeceğimiz fidanlan , fidan ve orman sevgisini aşılamak için bu etkinliklerimizi yapıyoruz. Burada diktiğimiz fidanları ileride büyüdüğünüz zaman buradan gelip, geçerken görüp, çocuklarınıza ve ailenize işte buradaki fidanları biz dikmiştir dersiniz. Tabi fidan dikerken fidanlarımız poşetlidir; poşetlerden ayırıp, fidanların başı yukarıya dik olacak şekilde dikersek uygun olur. Birde şunu dikkat etmeliyiz. Sizler geçen seneden diktiğiniz ve çıkmış olan fidanları dikkat etmemiz gerekmektedir. Fidanların ezilmemesini özen göstermeliyiz. Burada 100 kadar fidan dikeceğiz. Her öğrencimize iki üç tane fidan dikme şansı vardır. Buraya geldiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okul Müdür Yardımcısı İsmet Akın ise, “Sizlerle burada buluşmak bizleri mutlu etti. Bizimde bir ormanımızın ve dikili ağacımızın olması gayet güzel. Tabi; ormanlarımız ağaç dikildikçe çevreyi güzelleştirmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: