Minik futbolcular beğeniyle izlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Ülker’in işbirliği ile düzenlenen, 81 ilde, 100 binden...

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Ülker’in işbirliği ile düzenlenen, 81 ilde, 100 binden fazla çocuğu sahaya indiren, Minik Erkekler İl Futbol Şenliği sona erdi.
81 ilde düzenlenen şenliklerde, ilköğretim okullarından oluşturulan ilçe karmaları il merkezlerinde kendi aralarında maç yapacaklar. 10-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik yapılan turnuva rekabetçi olmayan, şenlik havasında, geçiyor. Kazanmak değil, oynamanın önemli olduğu şenlikte çocukların futbol yolu ile sosyalleşmeleri hedefleniyor.
Batman’da proje kapsamında düzenlenen minikler futbol şenliği, ilçe karmalarının da katılımıyla 19 Mayıs semt sahasında başladı. İl ve ilçelerden gelen 90 yetenekli öğrencinin, Batman il karmasına seçilebilmek için verdiği mücadele ve yapmış oldukları birbirinden güzel hareketler izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Şenliğin son gününde ilçelerden gelen öğrencilere öğretmenevinde yemek veren Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, ilçelerden gelen öğrencilerle yakından ilgilendi.
Takımında başarılı olan Sason YİBO 6.sınıf öğrencisi Mustafa Çeken’e, eğitim sporda oynama teklifinde bulunan Akboğa, başarılı olan öğrencilere her zaman desteklerinin süreceğini belirterek istemesi halinde Batman’da yatılı olarak kalması için gerekli imkanların sağlanabileceğini ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşmada, organizasyonda görev alan futbol il koordinatörü Adnan Arı ve ekibinin büyük katkısı olduğunu belirterek çalışmalarından dolayı tüm beden eğitimi öğretmenleri, idareci ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz