Minik Gazeteci İlgi Çekti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencisi Aleyna Sarı adlı 13 yaşındaki...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencisi Aleyna Sarı adlı 13 yaşındaki kız öğrenci, okulunun duvar gazetesi için röportaj yaptığı profesyonel gazeteciyi sorularıyla terletti.

Okuldaki duvar gazetesi için öğretmeninin Ayvalık’ın tanınmış gazetecilerinden biriyle röportaj yapma görevi verdiği minik muhabir; bölgede ‘engelli gazeteci’ olarak tanınan Suat Salgın’ı bir markette alışveriş yaparken yakaladı. Mutlaka kendisiyle röportaj yapmak istediğini söylediği Salgın’dan ısrarla randevu istedi. 13 yaşında okulunun duvar gazetesi için uğraş veren ve gelecekte gazeteci olmak isteyen Aleyna Sarı, yoğun temposuna rağmen Salgın’dan randevu koparmayı başardı.

Reklam
Reklam

Önceki gün bir araya gelen iki meslektaş, röportajı gerçekleştirdi. Gazetecilikte en önemli kurallardan biri olan 5N 1K kuralının yanı sıra objektif haber muhabirliği konusunda minik meslektaşıyla bilgilerini paylaşan Suat Salgın’ı özel hayatından, gazetecilik yaşamına kadar bir çok konuda soru yağmuruna tutan Aleyna Sarı’nın, röportaj sırasında usta gazeteciye adeta ecel terleri döktürdüğü gözlendi.

SALGIN ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Röportajın ardından minik meslektaşını başarısından dolayı kutlayan Suat Salgın, “Şimdiye kadar bir çok defa röportaj yaptım. Ama ilk kez henüz 13 yaşındaki dinamik bir öğrenciyle karşı karşıyaydım. Atalarımızın dediği gibi, ‘Boynuz kulağı geçermiş’ daha bu yaşta soru teknikleriyle neredeyse karşımda duayen ve tecrübeli bir gazeteci oturuyor gibiydi. Doğrusu böylesi bir başarıyı beklemiyordum. Aleyna kardeşimi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: